A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili
Vágólapra másolva!
Nigéria első olimpiai kerékpáros nője köszönetét fejezte ki, és lényegében megdicsérte a német csapatot, amiért a párizsi olimpián egy kerékpárt adott neki, miután nem tudott sajátot szerezni.

Ese Ukpeseraye eredetileg csak a női országúti versenyre volt nevezve, de "rövid időn belül" két pályaversenyen is elindulhatott, amelyekhez másfajta kerékpárra van szükség, közölte az X közösségi médiaplatform felületén. 

A 25 éves versenyző azt írta, mivel nem volt ilyen kerékpárja, amivel versenyezhetett volna, a német csapat a sportszerűség jegyében a segítségére sietett.

Ehhez hasonló kerékpárt adtak a németek (Fotó: FRANCOIS LO PRESTI / AFP)

A posztját követően több kommentelő megkérdőjelezte a nemzeti sport hatóságok kompetenciáját, de a nigériai sportminiszter ragaszkodott ahhoz, hogy lényegében egy vis major helyzet állt elő. John Owan Enoh elmondta, hogy a Union Cycliste Internationale (UCI), a világ legjelentősebb kerékpáros szervezete "egy ország kizárása miatt" az utolsó pillanatban ajánlott fel Nigériának helyeket két női pályaversenyen. Az ajánlatra azután került sor, hogy Ukpeseraye és a nigériai csapat többi tagja megérkezett Párizsba.

A miniszter úr azt is hozzátette, hogy ehhez egy teljesen más típusú kerékpárra lett volna szükségük, azonban: 

A megrendelés és a fizetés után hónapokba telik, mire leszállítják.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!