A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili

Irán és Oroszország váratlan lépése

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy Irán több száz ballisztikus rakétát adhat át az Oroszországi Föderációnak, köztük Fath–360 és Ababil típusokat. Teherán régebb óta mérlegeli a rakéták átadását.
Vágólapra másolva!

A portál szemléje szerint az ukrán lap a Defense Expressre hivatkozva számolt be a tervezett rakétaátadásról. Közben több tucat orosz katonát képeznek ki Iránban a Fath–360 ballisztikus rakétarendszer használatára – közölte két európai hírszerzési forrás a Reuters hírügynökséggel.

Az Ababil egy olyan kis méretű rakéta, amelyet szállító- és kilövőkonténerekből indítanak, 8-as csoportokban.

A Magyar Nemzet szerint figyelemre méltó, hogy egészen a közelmúltig nem jelentették nyilvánosan ennek a rakétának a létezését, de az Ababil nevet már használták harci felderítő és csapásmérő drónokra, és a nagy hatótávolságú kamikaze drónokra. A szó egy mitikus madarat jelent.

Egy másik típus, a Fath–360 rakéta létezése csak 2021 végén vált ismertté.

A Fath–360 rakétát közeli célpontok elleni közvetlen használatra tervezték, az Ababilt, a Fateh–110-at pedig a mélyebb célpontok támadására.

A Reuters azt írta, hogy Irán a közeljövőben rövid hatótávolságú, Fath–360-as ballisztikus rakétákat szállíthat az Oroszországi Föderációnak.

Még több részlet itt olvasható el!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!