A Nemzeti Színház előadására érkező nézőket filmezett néhány színművészetis hallgató

Vágólapra másolva!
Nagyjából két tucat színművészetis hallgató (néhány tanáruk támogatásával) tüntetésszerűséget szervezett hétfő este a Nemzeti elé, ahol egy Márai Sándor-drámát játszottak. Az előadásra érkező majd távozó nézőket filmezték, amellett, hogy szavaltak a téren. Hogy milyen céllal rögzítették, hogy ki nézi meg A kassai polgárok című drámát, nem derült ki. Úgy tudjuk, a művészbejáró előtt is megjelentek. A Nemzeti Színház ezzel kapcsolatban közleményt adott ki. 
Vágólapra másolva!

2020. szeptember 21-én hétfőn este, A kassai polgárok című előadás előtt és után a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói a Nemzeti Színház főbejáratánál, majd a művészbejárónál tartottak politikai demonstrációt.

A performance tanúi voltak a Nemzeti Színház előadására érkező és távozó nézők, a teátrum dolgozói, valamint az előadás alkotói.

Kérjük a hallgatókat, hogy a jövőben tartsák tiszteletben a nézők, az alkotók, a dolgozók személyiségi jogait. Róluk - amennyiben nem tömegfelvételről van szó - fénykép-, hang- vagy egyéb felvétel készítése csak írásbeli hozzájárulás birtokában lehetséges. Egyúttal kérjük, vegyék figyelembe, hogy az ide érkező nézők színházi előadást szeretnének zavartalanul megtekinteni, kulturálódni, és nem politikai demonstráció részesei lenni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről