Bajkai István: A gyalázkodás, a kocsmai stílus nem a Parlamentbe való

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti munkáról, valamint az erzsébetvárosi önkormányzat döntéseiről.
Vágólapra másolva!

A képviselő a Parlament hétfői üléséről elmondta, a legfontosabb feladataikat elvégezték, miután szinte minden megürült tisztségviselői helyekre megválasztották a jelölteket egy kivételével. Mellette sor került az azonnali kérdésekre is, ezeknek volt egy olyan része, amit lehetne akár viharosnak is mondani, véleménye szerint több olyan ellenzéki politikus is megszólalt, aki már-már gyalázkodó hangnemet ütött meg, a házelnök szerencsére fellépett, megvonva egyesektől a szót. Hozzátette, az ellenzék az interpellációkat, az azonnali kérdéseket mis leginkább a hangoskodásra használja, ami nem példamutató, miután a választók értelmes, intelligens vitákat várnak a megválasztott képviselőiktől, a gyalázkodás, a kocsmai stílus pedig nem a Parlamentbe való.

Mindeközben a kormánypárti frakciókban is lezajlott a tisztújítás, a Fidesznél továbbra is Kocsis Máté lesz a frakcióvezető, a KDNP esetében az történt, hogy Harrach Péter átadta a stafétabotot a fiatalabb nemzedéknek, így lett Simicskó István a frakció vezetője, aki szintén egy tapasztalt politikus.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!