A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

870 újabb koronavírusos beteget azonosítottak itthon

Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2021, január, tél,
Vágólapra másolva!
870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 329 721-re nőtt az itthon azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 103, többségében idős, krónikus beteg, így a vírus miatt meghaltak száma 10 080 főre emelkedett - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő, az aktív fertőzöttek száma 143 065-re csökkent.

5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

A mai napon megérkezik a harmadik Pfizer-vakcinaszállítmány is Magyarországra, amelyekkel immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A honlap azt írja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, és december 26-tól zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A mai napi szállítmány újabb 39 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállítják ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerbe, Békéscsabára, Szekszárdra és Zalaegerszegre.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) is folytatja az egészségügyi dolgozók megszólítását és meghívását a koronavírus elleni védőoltásra. Az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek az oltópontokon időpontért.

Kórházi oltópontok elérhetősége: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korhazi-oltopontok-elerhetosege-egeszsegugyi-dolgozok-szamara

Már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása. Jövő héttől pedig már összesen 25 kórházi oltópont áll munkába. Az oltópontokon közvetlenül is be tudnak jelentkezni az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltásra.

Mint írják, az egészségügyi dolgozók körébe az alábbi személyek tartoznak: minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban:

- orvos
- asszisztens, szakasszisztens
- ápolószemélyzet
- népegészségügyi szakember
- orvostanhallgató
- egészségügyi szakképesítéssel rendelkező adminisztratív feladatokat ellátó személyzet
- védőnő
- egyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy
- gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek.

Amennyiben az oltóponton szabad kapacitás áll rendelkezésre a fentieken túl, az egészségügyben dolgozók védőoltása is megkezdődhet. Egészségügyben dolgozó a fenti csoportokba nem tartozó, de egészségügyi intézményben dolgozó személy, adminisztratív feladatokat ellátó nem egészségügyi szakképesítéssel rendelkező állomány és takarító személyzet, beleértve a gyógyszertárak működtetésében részt vevő személyeket is.

A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás, újabb célcsoportokkal, többek között az idősotthonok lakóival és dolgozóival.

Azt is írják, hogy az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni.

A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

A hétvégén egyébként lezajlott az óvodai és iskolai dogozók gyorstesztelése a kormányhivatalok szervezésében. A megjelentek mindössze 1%-a bizonyult pozitívnak. A cél továbbra is az, hogy az óvodák és iskolák működése zavartalan legyen, és a kisgyermekes szülők dolgozni tudjanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!