Megtorpant projektek és elrontott fejlesztések jellemzik a korábban fedezettel rendelkező, jóváhagyott budapesti elképzeléseket

Corvin áruház renoválása, bádogborítás elbontása
A Corvin áruház épülete a bádogborítás elbontása után a fővárosi Blaha Lujza téren
Vágólapra másolva!
Torzó maradhat sok kerületi beruházás, lejárt támogatások, csökkentett műszaki tartalmak, megtorpant projektek és elrontott fejlesztések jellemzik az előző ciklusban fedezettel rendelkező és jóváhagyott budapesti elképzeléseket - írta a Magyar Nemzet szerdán.
Vágólapra másolva!

Példaként említik egyebek mellett, hogy a II. kerületben már második éve csúszik a Széna tér felújítása a 2019-es önkormányzati választást követő áttervezés után, három ütemben valósulna meg a beruházás.

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek ezzel kapcsolatban korábban azt mondta: nem számítottak arra, hogy ekkora szakmai hiányosságokkal kezdenek el tevékenykedni a fővárosnál. Felidézte, hogy a Széna tér megújítására volt egy koncepció, ám a főváros új vezetésének a térről "az volt az első gondolata, hogy a régi terveket át kell írni".

A Corvin Áruház épülete a bádogborítás elbontása után a fővárosi Blaha Lujza téren Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A cikk beszámol arról is, hogy Józsefvárosban továbbra is ponyva fedi a legendás Corvin Áruház homlokzatát, noha Kocsis Máté, a kerület kormánypárti országgyűlési képviselője a felújításra kilobbizott 300 millió forint kormányzati támogatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről