Varga Judit: Aggályos, hogy a Twitter zárolta Trump felhasználói fiókját

VARGA, Judit, Varga Judit,
Vágólapra másolva!
Teljes mértékben osztja Angela Merkel német kancellár véleményét, amely szerint aggályos, hogy a Twitter zárolta Donald Trump amerikai elnök felhasználói fiókját - írta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott a miniszter.

Mindez rávilágít arra, hogy

- írta.

Angela Merkel szóvivője hétfőn közölte: a német kancellár problémásnak tartja, hogy a Twitter határozatlan időre felfüggesztette Donald Trump amerikai elnök fiókját. Steffen Seibert újságírói kérdésre elmondta, hogy az internetes közösségi oldalak működtetőinek hatalmas a felelősségük, hogy a gyűlölet, a hazugságok és az erőszakra való felbujtás ne mérgezze meg a politikai kommunikációt.

Helyesnek nevezte a fellépést, például a problémás tartalmak megjelölését, ugyanakkor kiemelte, hogy a szabad véleménynyilvánítás elemi fontosságú szabadságjog. Ezen alapvető jogot csak a hatályos törvények által meghatározott kereteken belül lehet korlátozni, nem a közösségi oldalak vezetésének döntése alapján.

- hangsúlyozta berlini sajtótájékoztatóján Seibert.

A Twitter múlt pénteken határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, de a még hivatalban lévő elnököt a Facebookról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-i beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!