Vágólapra másolva!
A címvédő Real Madrid 1-1-es döntetlent játszott a városi rivális Atéticót vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának rangadóján, így mindkét csapat megőrizte százszázalékos mérlegét.

A spanyol bajnokság két veretlen csapata csapott össze vasárnap este a Wanda Metropolitanóban. Legutóbb februárban találkozott egymással a két madridi sztárcsapat, akkor a La Ligában 1-1-es döntetlennel zártak. 

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, de talán Carlo Ancelottinak okozott nagyobb gondot, hogy többek között nem számíthatott Kylian Mbappéra, aki combizomsérülés miatt hetekre kidőlt. A hazaiaknál Antoine Griezmann az 500. meccsén lépett pályára a spanyol élvonalban, ezzel Lionel Messi mögött (520 bajnoki) után a francia támadó lett a második nem spanyol nemzetiségű játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Atletico de Madrid v Real Madrid CF - La Liga EA Sports
Eder Militao góljával a Real nyerte a madridi derbit
Fotó: NurPhoto via AFP

A Real Madrid kezdte veszélyesebben a meccset, bő negyedóra után Jan Oblaknak kellett bravúrt bemutatnia Valverde távoli lövésénél. A következő percekben kiegyenlítetté vált a rangadó, igazán egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni.

Diego Simeone a szünetben változtatott, de Atlético ennek ellenére nem tudott sokkal több helyzetet kialakítani, sőt a 64. percben aztán a Real szerezte meg a vezetést. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Vinícius ívelt a hosszú sarok felé, majd Militao egy igazítás után kíméletlenül lőtt kapu közepébe – igaz, visszajátszásból kiderült, hogy a labda megpattant Llorente combján, ami megzavarta Oblakot.

atletico madrid, real madrid
A második félidőben elszabadultak az indulatok
Fotó: AFP 

A gól után elszabadultak az indulatok a lelátón, a hazai drukkerek öngyújtóval és különböző tárgyakkal kezdték el dobálni a Real Madrid kapusát, Thibaut Courtois-t, amire a játékvezető két figyelmeztetés után úgy döntött, hogy félbeszakíthatja a mérkőzést és az öltözőbe parancsolta a csapatokat. Az Atlético játékosai a hazai tábor előtt próbálták jobb belátásra bírni a drukkereket, végül húsz perc után folytatódhatott a meccs. 

A hátralévő időben mindkét csapat előtt adódott gólhelyzet, végül a 95. percben sikerült egyenlítenie az Atléticónak Correa góljával. A játékvezető először les miatt nem adta meg a találatot, de a visszajátszás után úgy döntött, szabályos volt az Atlético hosszabbításban szerzett találata. Diego Simeone csapata az utolsó percekre még emberhátrányba került, miután Llorentét második sárga lappal kiállították, de az eredmény már nem változott, így végül döntetlennel zárult a szezon első madridi derbije.

La Liga, 8. forduló: 
Atlético Madrid-Real Madrid 1-1 (0-0)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!