A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Adót csalt és zsarolt egy szolnoki ügyvéd

Vágólapra másolva!
Egy szolnoki ügyvéd úgy hozott be luxusautókat Németországból, hogy elcsalta az áfát. Ezen kívül zsarolással szerzett meg egy céget. Az ügyvédnek volt egy társa is, aki szintén adót csalt.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint az ügyvéd 2013-2018 között összesen 36 luxusautót vett és hozott be az országba elsősorban Németországból, hogy majd később eladja azokat.

Hogy ne kelljen áfát fizetnie, a társai számlagyárához tartozó cégeken futatta át a kocsikat, de a cégek az eladás után nem adóztak.

Az üzletet az ügyvéd irányította, ő választotta ki az autókat és személyesen ő fizetett értük. Ezzel nagyjából 177 millió forint adót csalt el.

Az ügyvéd ezen kívül zsarolással szerzett meg egy céget és a hozzá tartozó üzlethelyiséget.

Ezzel a korábbi tulajdonosnak 21 millió forintos kárt okozott.

A bűntársa Szlovákiából és Ukrajnából szerzett be fenyő fűrészárut, majd egy számlagyár felhasználásával áfacsalással eladta az ország minden területén, különböző tüzépeknek, fatelepeknek.

Az ügyvéd is részt vett ebben, az ötleteiért a bevételből is kapott.

Az ügyvédet és a társát február 10-én fogták el, a nyomozók közel 80 helyszínen tartottak kutatást. Az ügyvédet bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és zsarolás miatt, a társát pedig bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és költségvetési csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, mert fennáll többek között annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén megszöknének, bizonyítékokat rejtenek el, vagy újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság február 12-én a javaslattal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, mert az ügyvéd, a társa valamint a védőik fellebbeztek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!