Eldobált tárgyak buktatták le a betörőket

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős asszonyt még 2010-ben. A két férfit a menekülés közben eldobált tárgyak buktatták le - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint 2010-ben a két férfi betört egy idős, alvó asszony otthonába. A házi gazdát arra kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet, és adja oda az értékeit.

Elloptak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, 90 000 forintot és egy 230 000 forintos fényképezőgépet, majd elmenekültek.

A férfiakat távolabb észrevette egy rendőr, erősítést hívott, és járőrtársaival megpróbálta elfogni őket. A rendőrök tárgyakat találtak közben, amiket a rablók dobtak el menekülés közben.

A tárgyakat lefoglalták, és DNS-mintákat vettek róluk, amik alapján 2021 januárjában beazonosították a két férfit, és egyiküket elfogták.

Az elfogott férfi ellen a rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított. Az ügyészség pedig szökés, bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt javasolta a letartóztatását.

A bíróság távmeghallgatással meghallgatta a férfit, és az ügyészi javaslattal részben egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb március 18-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megalapozottnak. A döntés nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!