Indul a Vereb-Etyek összekötő út tervezése

Vágólapra másolva!
A Pannónia Szíve Program keretén belül kezdetét veszi a Vereb–Vál–Gyúró–Etyek összekötő út tervezése. A 21 kilométer hosszú közút terveit a Speciálterv Építőmérnöki Kft. végzi.
Vágólapra másolva!

A Pannónia Szíve program fejlesztéseinek keretében épülő útszakasz Vereb-Vál-Gyúró-Etyek településeket köti majd össze. A projekt tervezési munkálatainak kezdetét a székesfehérvári Megyeházán tartott sajtótájékoztatón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke jelentette be.

A kormány több mint 1,4 milliárd forint forrást biztosít a váli Ürményi-kastély és a hozzá kapcsolódó ingatlanegyüttes helyreállításának és felújításának előkészítésére, valamint a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek településeket összekötő új úthálózati elem létesítésének előkészítésére.

Forrás: Origo

„Ez egy több mint 21 kilométeres új közúthálózati elem. Az út koronaszélessége összesen 11 méter lesz, 10 méter maga a burkolatszélesség. Örömhír, hogy az úthálózat fejlesztésének tekintetében a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács sikeres és eredményes közbeszerzési eljárást bonyolított le, melynek köszönhetően megkezdődhet az út tervezése" – fogalmazott Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette, a tervek előkészítésére 572 millió forintos keret állt rendelkezésre, azonban a nyertes vállalkozó a munka elvégzését 478 millió forintért vállalta.

Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos bejelentette: a csaknem 100 millió forintos megtakarítás felhasználására előterjesztést készítettek, mert a megmaradt pénzösszeget is a Pannónia Szívében szeretnék hasznosítani. A tervezet szerint a megmaradt forrásból valósulhat meg a Kitelepítettek Magyarországi Emlékházának otthont adó Sváb-ház fejlesztésének második üteme; a Csabdi belterületén haladó kerékpárút közvilágítással történő ellátása és a Váli-víz mellett újabb kerékpárút tervezésének előkészítése Váltól egészen Baracskáig.

A kivitelezési tervek várhatóan jövő nyár végére készülnek el, és 2026-ra épül meg a teljes útszakasz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!