A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Több tízezernyi újabb vakcina érkezett

Megérkezett az első szállítmány az oxfordi AstraZeneca-vakcinából, 2021.02.06.
Az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hűtőházában 2021. február 6-án.
Vágólapra másolva!
Több tízezernyi újabb adag vakcina érkezett – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Müller Cecília felhívta rá a figyelmet, a második hullám lefelé tartó számai stagnálni kezdtek, és ebben szerepe lehet a mutánsvírusoknak is. Hozzátette, ha teret hódít a brit mutáns, akkor további emelkedés jöhet.
Vágólapra másolva!

Kiss Róbert elmondta, hogy 130 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat szerdán. A rendőr alezredes közölte, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a várókban 9 személlyel szemben intézkedtek. A vendéglátóhelyeken egy személlyel szemben intézkedtek, de az adott egységet nem kellett bezárni – tette hozzá. 315-en szegték meg a kijárási tilalmat szerdán – mondta Kiss Róbert.

8764 ellenőrzés volt a hatósági házi karanténoknál szerdán, és 3604 karantént rendeltek el.

Nagy felelősséggel lehet csak dönteni

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy néhány vonatkozásban emelkedésnek indultak a járványügyi számok.

– tette hozzá. A mostani emelkedés egyelőre lassú. Ha teret hódít a brit mutáns, akkor sajnos egy további emelkedés jöhet - mondta a szakember. Éppen ezért nagy felelősséggel és körültekintéssel kell döntéseket hozni – tette hozzá. Precízen fel kell tárni az okait, hogy miért nem folytatódott a második hullám lefelé tartó szakasza - mondta Müller Cecília.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy sajnos az áldozatok száma sem csökken napok óta.

Arra kért mindenkit, hogy minél többen regisztráljanak a védőoltásra. Az olthatóságról minden esetben az oltóorvos dönt, és hozzájuk kell fordulni – tette hozzá.

Egyelőre nem jelent meg az afrikai és brazil mutáns

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy egyelőre apróbb mellékhatásai vannak a második oltásnak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan vizsgálja a mutánstörzseket – mondta a szakember. Afrikai és brazil mutánst még mindig nem mutattak ki – tette hozzá. Csak az oltakozás az egyetlen kivezető út.

21 600 adag Moderna- és 40 600 adag Astra Zeneca-vakcina érkezett csütörtökön

– jelentette be Müller Cecila. A WHO 60 év felett is ajánlja az Astra Zeneca-oltás beadását. Magyarországon ennek ellenére maximális óvatossággal járnak el – tette hozzá.

Négy oltóponton adják be Budapesten a Szputnyik vakcinát - mondta Müller Cecília. A háziorvosok erre a négy pontra szervezik meg az oltandók eljutását.

Müller Cecília mindenkit arra kért, hogy folyamatosan figyelje a koronavirus.gov.hu és a vakcinainfo.gov.hu oldalakat, mivel minden beérkező kérdésre válaszolnak.

Figyeljünk a nagy hidegben a maszkviselésre is, mert gyorsan megfagy a kiáramló levegő, ezért több egyszer használatos maszk legyen az embereknél

- mondta Müller Cecília.

Csökken az aktív fertőzöttek száma

1862 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 381 875 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 97, többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 13 444 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 287 134 fő, az aktív fertőzöttek száma 81 297 főre csökkent. 3799 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.

Már közel 300 ezren kaptak oltást Fotó: Csudai Sándor - Origo

Eddig 294 624 fő kapott oltást, közülük 117 368 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége mától oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket és a 60 év alatti krónikus betegeket. Az ehhez szükséges vakcinákat már kiszállították. Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdik a krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket. Ma újabb AstraZeneca- és Moderna-vakcinaszállítmányok várhatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!