A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNCsipes Tamara
11:00Kajak-kenuKajak 500m-elődöntő 4
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Orbán Viktort beoltották a kínai vakcinával - képek

orbán viktor
sinopharm
koronavírus
vakcina
oltás
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök vasárnap délelőtt töltött fel fényképeket a közösségimédia-oldalára. Ezekből kiderül, hogy a budapesti Honvédkórházban a kínai Sinopharm-vakcinával oltották be.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor január végi, Kossuth Rádiónak adott szokásos péntek reggeli nyilatkozatában jelezte, megvárja a sorát, és majd a kínai vakcinát fogja kérni, amennyiben lehet választani. Ezt azzal indokolta, hogy a Sinopharmban bízik meg a legjobban, mivel szerinte Kínában ismerik a legjobban a koronavírust.

Arról is beszélt, hogy számára Szerbia a leginspirálóbb ország, ahol a kínai oltóanyaggal is oltanak. Elmondta, minden nap külön jelentést kér arról, hogy mi történik náluk, hányan kapták meg a kínai vakcinát, hogyan érzik magukat a beoltottak, és főleg, hogyan érzik magukat a szerbiai magyarok.

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtókérdésre válaszolva megerősítette, hogy a kormányfő a Sinopharmmal oltatná be magát.

Most vasárnap pedig kiderült, a kormányfő valóban a Sinopharmot választotta, a Honvédkórházban kapta meg a vírus elleni védőoltást.

A miniszterelnök egy videót is közzétette az eseményről. Mint mondta, a harmadik hullám erősebb lesz, mint az első kettő, ezért kiemelten fontos a regisztráció. Oltassák be magukat, ez jelenti az egyetlen lehetséges védelmet. Úgy, ahogy a Vajdaságban magyarok tízezrei, Magyarországon is több ezren kaptuk meg ezt a kínai oltást. Bízzanak a magyar szakemberekben - fogalmazott a felvételen.

Orbán Viktor mellett Áder János köztársasági elnök szintén a Sinpoharmmal oltatta be magát.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szombaton arról beszélt, hogy

az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is.

Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia - jelentette ki.

A koronavírus elleni vakcináért itt lehet regisztrálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!