A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Több mint félmillió embert oltottak be az elmúlt tíz napban Magyarországon

Szeged, 2021. március 11. Szabó Helga klinikai szakorvos (j) beolt egy nőt az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcina első adagjával a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján 2021. március 11-én. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Több mint félmillió embert oltottak be az elmúlt 10 napban Magyarországon. A beoltottak száma így már 1 520 350 fő, 465 643-an már a második oltásukat is megkapták. Az oltási program most a regisztrált idősekre koncentrál.
Vágólapra másolva!

– Jól halad az oltási program, azt egyedül a Magyarországra érkező vakcina mennyisége korlátozza. Az elmúlt 10 napban több mint félmillió embert oltottak be – olvasható a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon.

Szabó Helga klinikai szakorvos (j) beolt egy nőt az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni vakcina első adagjával a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltópontján Forrás: MTI/Rosta Tibor

A szombati közleményükben azt írják, hogy a péntek esti zárás szerint a beoltottak száma már 1 520 350 fő, ebből 465 643 fő már a második oltását is megkapta.

A lakosság 15 százalékát már beoltották

Azt is hozzátették, hogy

az oltási program most a regisztrált idősekre koncentrál,

számuk már eléri az 1 millió 732 ezer főt, több mint felük már megkapta az oltást, a többieket is sorra értesítik a háziorvosok, és vagy a házi orvosi rendelőben, vagy a kórházi oltóponton oltják be őket.

Hangsúlyozták, Magyarország továbbra is a második az uniós ranglistán, a magyar lakosság több mint 15 százaléka már be van oltva, miközben az uniós átlag csak 8,7 százalék.

– Ez az eredmény az ütemezett, szervezett oltás mellett annak is köszönhető, hogy hazánkban más uniós tagállamokkal ellentétben nemcsak három, hanem öt vakcinával tudnak oltani – írják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!