A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

A Fidesz elmagyarázta Karácsonynak, hogy hova kellett volna a nemzeti zászlókat kirakni március 15-én

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél CSELEKVÉS gesztikulál jelölt Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Miután Karácsony Gergely két fotót mutogatva reagált a budapesti Fidesz-KDNP tegnapi nyílt levelére, a kormánypártok elmagyarázták neki, hogy a hatályos jogszabály szerint hova kellett volna nemzeti zászlókat elhelyezni március 15-e alkalmából. Mint ismert, hiába volt nemzeti ünnep, a főváros baloldali vezetése nem lobogózta fel Budapestet.
Vágólapra másolva!

A fővárosi Fidesz-KDNP tegnapi közleményében arról írt, hogy a főváros baloldali vezetése a jogszabályi előírások ellenére Budapest közterületein, főútvonalain, és több hídján sem rakták ki a nemzeti színű zászlókat március 15-én. A kormánypártok szerint erre a rendszerváltás óta nem volt példa, még Demszky Gábor, egykori szabad demokrata polgármester is eleget tett jogszabályi kötelezettségének, és fellobogózta a fővárost.

Az esetből nagy botrány lett, így Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált a történtekre. Állítása szerint nem igazak a vádak, a nemzeti ünnepre fellobogózta a várost, amit kettő darab fényképpel próbált alátámasztani. "A képeken a budapesti hidak március 15-én. Fellobogózva. Mert ahogy minden évben, természetesen idén is lobogtak a nemzeti lobogók a budapesti hidakon" - fogalmazott a főpolgármester.

A nem túl meggyőző reakcióra a kormánypártok rákontráztak, és csütörtökön ismét üzentek a zászlóügyben Karácsonynak. "Másfél év főpolgármesterség után – hiába bizonygatja különböző blogokon, hogy emberileg semmit nem változott – sajnos mai posztjából süt a cinizmus és a hatalmi gőg. Az pedig a legszomorúbb, hogy mennyire nem számít a valóság" - olvasható a budapesti Fidesz Facebook-oldalán.

A nagyobbik kormánypárt ismét felhívta a főpolgármester figyelmét arra, hogy a főváros fellobogózásáról szóló fővárosi rendelet március 15-e alkalmából kötelezővé teszi a nemzeti színű zászlók kihelyezését. Továbbá arra is kitértek, hogy a jogszabály első melléklete tételesen felsorolja, hogy hol és milyen típusú zászlót kell kihelyezni a nemzeti ünnepen. A jogszabály a linkre kattintva érhető el.

Karácsonyhoz hasonlóan a Fidesz is fényképeket mutatott be saját igazának alátámasztására: a közreadott fotókon az látszik, hogy a főváros sem az Üllői úton, sem a Teréz körúton, és a Vámház körúton sem helyezett el nemzeti zászlókat március 15-e alkalmából.

Forrás: Facebook/ Fidesz Budapest

"Maradjunk annyiban, hogy az 1,35 milliárd forinttal gazdálkodó Budapest Brand Zrt. nem végezte a legjobb munkát! Az valóban nagy siker az elmúlt hónapok teljesítménye után, hogy legalább a hidakat sikerült fellobogózni 24 órára!" - kommentálta a Budapest Brand munkáját a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt csak remélni tudja, hogy "a következő nemzeti ünnepen Karácsony Gergelynek és csapatának is sikerül elődeihez, Demszky Gáborhoz és Tarlós Istvánhoz hasonlóan jogszabályszerűen, nemzeti ünnephez méltóan fellobogóznia" Budapestet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!