A kábítószeresek kéregetnek, beszólogatnak, lopnak a kőbányai buszokon

Vágólapra másolva!
Kisgyerekes édesanyák már fel sem mernek szállni a 9-es és a 151-es busz járataira, annyira félnek a kábítószeresektől. Kőbánya alsón folyamatosan jelennek meg csapatosan a drogosok - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Hosszú ideje életveszélyesnek tartják sokan a 9-es és a 151-es járatokat. Az idősebbek és a gyerekkel egyedül utazó anyák inkább már fel sem szállnak ezekre a buszokra, mert napi szinten történnek atrocitások.

A kábítószeresek beszólogatnak, kéregetnek, telehányják a szerelvényt, táskákat lopnak el.

A X. kerület Kőbánya Facebook-csoportban egymást érik az emiatt panaszkodó posztok.

"Ma 9-es buszon bandában. Öten úgy be voltak kábulva, azt sem tudták hol vannak. Megbeszélték, hogy ők a buszon végig kéregetnek, aztán összekaptak valamin és vitatkoztak, majd fényes nappal egy öreg bácsit akartak kipakoltatni és azt lesték kiről tépjék le a táskát, hogy pénzük legyen. Van egy 4 éves kisfiam, aki nagyon megijedt tőlük és szerintem még sokan mások is, már lassan a boltig nem merek kimenni a gyerekkel" - olvasható egy posztban

Pár órával később egy másik kőbányai is hasonlóra panaszkodott:

A két poszt alatt rengetegen érettek egyet azzal, hogy a drogosok rettegésben tartják az utasokat.

"Múltkor a 151-es hátsó négyes ülésén nyíltan füveztek és dohányoztak. Azt figyelték, mikor szól már rájuk valaki... Nyilván senki, mert a bökő meg a zsebben..." - írták egy kommentben.

A Bors megkereste ez ügyben a BKV sajtóosztályát, de nem kaptak választ.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!