A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Emberrablás miatt köröznek egy magyar anyát

Vágólapra másolva!
Viktória azért menekült haza Magyarországra Svédországból, mert a volt férje rendszeresen verte, a végén pedig már a kislányukkal is erőszakos volt. A svéd hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert elszakította az apjától a gyereket – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A nő 2012-ben ismerkedett meg egy férfival Svédországban, akivel egy évvel később összeházasodtak. Nem sokkal ez után Viktória terhes lett. Elmondása szerint ekkor nagyon boldogok voltak, de ez gyorsan elmúlt, amikor hét hónapos terhes volt és két nagy pofont kapott a férfitól.

Miután megszültetett a kislányuk, a férfi továbbra is agresszív maradt.

Aztán a kicsi tíz hónapos volt, amikor annyira összevert, hogy elmenekültem Szaffival és három hónapig egy nővédelmi szervezetnél bujkáltunk.

Egyedül voltam a babával, dolgozni nem tudtam, és lelkiismeret-furdalás gyötört azért, hogy miattam fog a gyerekem csonka családban felnőni. Ezért hajlandó voltam rendezni a kapcsolatot a férjemmel – mondta Viktória a Blikknek. A helyzet viszont nem változott.

Állítása szerint a férfi megtépte a hajhát, pofon vágta, beleharapott az arcába és egy tepsivel is megverte.

2015-ben megint elmenekült a férjétől, miután megverte. Ezek után másfél évig megint egy szervezetnél bujkált. A férfit a bántalmazásért közmunkára ítélték. 2017-ben elváltak.

A kislány az anyjával maradhatott, de a felügyeleti jogot a szülők közösen kapták meg.

2018-ban a svéd gyermekvédelem azzal hívta fel Viktóriát, hogy a lánya látta, ahogy az apja megverte az olasz élettársát. Emiatt a férfi egy ideig csak ellenőrzött körülmények között találkozhatott a gyerekével.

Később, amikor ismét szabadabban találkozhattak, Viktória azt vette észre, hogy a férfi gyakran a lányukkal is erőszakos, akinek ez meg is látszott a testén.

A nő tavaly nyáron jött haza a lányával. Azóta a férfi rendszeresen zaklatja a Svédországban élő rokonait és őt is. Ezen kívül a svéd hatóság a férfinak adta a kizárólagos szülői felügyeletet, a nő ellen pedig európai elfogatóparancsot adtak ki gyerekrablás miatt, mivel elszakította a gyereket az apjától. A Blikknek a nő ügyvédje azt mondta, hogy a férfi egyelőre nem kérte a gyereke kiadatását.

Amennyiben ez megteszi, akkor polgári pert indítunk és bizonyítani fogjuk, hogy miért nem lenne jó, ha az apa megkapná a kislányt.

– mondta a lapnak dr. Molnár József.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!