A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Börtönbe került egy gyújtogató Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy férfit, aki szemeteseket, autókat, egy ablakredőnyt, sőt egy pajtát is felgyújtott Zalaegerszegen és Sárváron. Erről tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán a médiát.
Vágólapra másolva!

A 26 éves, büntetlen előéletű férfi 2019 októberében égésgyorsító anyagokkal hat helyen gyújtott fel szemetes konténereket Zalaegerszegen.

Egy lakóház földszinti lakásának ablakredőnyét is meggyújtotta, ami több helyen átégett, egy kilencemeletes társasház szemétledobójában is tüzet okozott,

ami a nagy mennyiségű mérgező füst miatt a házban élők életét veszélyeztette.

Ezután egy zalaegerszegi vállalkozás telephelyén műanyag zsákokban tárolt,

50 köbméternyi elektronikai eszközt gyújtott fel, és a tűz átterjedt egy autóra is.

Máskor egy utcán parkoló furgon műanyag ajtófogantyúit és díszléceit lobbantotta lángra öngyújtójával. Sárváron egy félig nyitott szalmatároló pajtában és istállóban okozott jelentős kárral járó tüzet.

Emellett festékszóró spray-vel összefirkált több zalaegerszegi épületet, társasházak és egy templom falát.

Az ügyész - a tűzvizsgálati igazságügyi szakértő megállapításai alapján - több ponton módosította az eredetileg a vádiratban foglaltakat, hangsúlyozva milyen további veszélyeket okozhatott volna a tűz. Irodahelyiségre, lakásra, autókra is továbbterjedhettek volna a lángok és ezzel emberek életét veszélyeztette a férfi, emellett még nagyobb anyagi kárt is okozhatott volna. A Zalaegerszegi Járásbíróság többrendbeli közveszélyokozás és rongálás miatt jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!