Válogatott focistának adta ki magát egy budapesti csaló

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi kilenc embert vert át azzal, hogy pénzt kért tőlük kölcsön a lerobbant autója elvontatására. Kihasználta, hogy nagyon hasonlít egy korábbi válogatott focistára, így könnyen az emberke bizalmába férkőzött. A kölcsön kapott pénzt nem adta vissza.
Vágólapra másolva!

Több százezer forintot csalt ki a segítségére siető kilenc embertől a fővárosban O. Attila június 11 és április 14 között.

Az utcán szólított le gyalogosokat, és hogy elnyerje a bizalmukat, egy visszavonult magyar válogatott focistának adta ki magát.

A bemutatkozás után gyorsan pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nincs nála elég az autómentőre. Súlyosbította a helyzetet azzal, hogy azt mondta, a gyerekéért kell elmennie a kórházba és fogadkozott, hogy még aznap visszafizeti a pénzt. Ehhez megadta a telefonját, és annak aki bizalmatlan volt, még a focista Facebook profilját is megmutatta.

Mivel O. Attila tényleg hasonlít a focistára, a kételkedők is bedőltek neki és több 10 ezer forintokkal "kisegítették". A csaló ezek után soha többé nem jelentkezett.

A rendőröknek sikerült rájönniük, ki a férfi, akit április 26-án elfogtak. Az 50 éves, letartóztatás alatt álló férfi ellen csalás miatt indítottak nyomozást a rendőrök, amit mostanra fejeztek be. Az ügy iratait vádemelési javaslattal elküldték az ügyészségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!