A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megérkezett a Janssen-oltóanyag első szállítmánya Magyarországra

Binnenshuis Communicatie Crisis Nederland Vervoer Medische Overvloed bedrijf Voorbereiding landelijk Logistiek Grote groep voorwerpen voorbereidingen maatregelen PROGRAMMA Janssen LANDELIJKE Corona Leidse gespecialiseerd maatregel vervoeren bedrijventerre
2021-04-12 12:04:32 OSS - The first doses of vaccines from pharmaceutical company Janssen from Leiden are stored at the Movianto distribution center. It is the fourth corona vaccine that will become available in the Netherlands. ANP ROB ENGELAAR (Photo by ROB ENGELAAR / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28 800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén.
Vágólapra másolva!

Galgóczi Ágnes közölte, a szállítmány Belgiumból

fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el.

Elmondta, a tervek szerint a Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik a kistelepülésekre, és várhatóan hétfőn kezdik meg az oltást a regisztráltak körében.

A Johnson and Johnson amerikai vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni oltóanyaga Forrás: MTI/AP/Rogelio V. Solis

Ismertetése szerint a Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztető oltásra a védettség kialakításához. Mint mondta,

ez az oltóanyag az orosz Szputnyik-oltóanyag első komponenséhez hasonló.

Közölte, az egy adagos Janssen-oltóanyag 18 éven felüliek beoltására alkalmas, és köztük a krónikus betegek is megkaphatják. Jelezte, a beoltottak 14 nap után már védettnek minősülnek.

Elmondta, hogy

újabb Janssen-oltóanyag várhatóan két hét múlva érkezik,

abban a szállítmányban már 58 ezer adag lesz.

A kedden érkezett szállítmányt a Hungaropharma kőbányai úti telephelyén tárolják, mínusz 20 Celsius fokon. Az NNK járványügyi osztályvezetője az oltóanyag kiszereléséről azt mondta, egy dobozban tíz ampulla van, egy-egy ampulla öt ember oltására elegendő, egy adag pedig fél milliliter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!