A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kocsis Máté: A baloldal nemcsak korábban volt oltásellenes, hanem most is az

GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2021. április 7. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnök-frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kocsis Máté szerint hiába próbál mást mutatni a baloldal, nemcsak korábban volt oltásellenes, hanem most is. A Fidesz frakcióvezetője szerint ezt bizonyítja, hogy parlamenti képviselőik korábban két, a vakcinák ellen irányuló parlamenti határozatot is benyújtottak, és azokat azóta se vonták vissza. "Ne higgyenek a köpönyegforgatóknak" - hívta fel a közvélemény figyelmét a kormánypárti politikus.
Vágólapra másolva!

"Kommunikációs trükk és kétszínűség, amikor próbálják letagadni az oltásellenes mondataikat" - kommentálta a baloldali pártok legújabb irányvonalát a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint Gyurcsány Ferencék hiába erőlködnek, nemcsak korábban voltak oltásellenesek, hanem most is azok.

Ezt támasztja alá, hogy irományaikban feketén-fehéren leírták, amit gondolnak, és ezt el is mondták ezer helyen. "Ezen nem is változtattak, javaslataikat nem vonták vissza, hiszen most is így gondolják" - tette hozzá.

Kocsis Máté arra utalt, hogy a parlamenti képviselettel rendelkező baloldali pártok januárban határozati javaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy megakadályozzák a keleti oltóanyagok használatát. Mint az Origo megírta, Gyurcsány Ferencék még mindig nem vonták vissza a kínai vakcina betiltását célzó indítványukat, ami azt jelzi, hogy folytatni kívánják a keleti vakcinák elleni kampányukat. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti titkára ez utóbbi kapcsán ma úgy fogalmazott a parlamentben, hogy szánalmas szélkakaskodást folytat az oltásellenes baloldal.

A Fidesz frakcióvezetője felelevenítette, hogy a baloldal az egyik határozati javaslatában

  • megkérdőjelezi a kínai koronavírus elleni vakcina beszerzését és engedélyezését,
  • kétségeket vet fel a védőoltás minőségével kapcsolatban, és
  • azt követeli, hogy ne lehessen kínai vakcinával oltani. A kormánypárti politikus szerint a baoldal ezzel több 100 ezer magyart hagyna védtelenül a járvánnyal szemben.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egy másik javaslatban pedig már nem is válogatnak az oltások között, csak úgy általánosan közlik, hogy "a magyarok jelentős része nem bízik a koronavírus elleni vakcinában". "Hát persze, szeretnék, ha így lenne, sokat tettek érte, de a magyarok többsége bízik a vakcinában. Amiben nem lehet bízni, az a baloldal, mert a politikusaik káoszt, minél nagyobb bizonytalanságot, rossz járványkezelést szeretnének, attól várnak politikai hasznot. Ezért is oltásellenesek a mai napig" - összegezett a politikus, aki az előbbiekből következően azt kérte, hogy

A baloldal egyébként hétfőn is folytatta az oltásellenes kampányát. Ahogy beszámoltunk róla, bár a kínai járványügyi központ egyértelműen cáfolta a kínai oltóanyagokkal kapcsolatos sajtójelentéseket, a hazai baloldal újra támadni kezdte a keleti vakcinákat. Most Vadai Ágnes DK-s, és Hadházy Ákos független képviselő fogalmazott meg bírálatot a keleti oltóanyagokkal kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!