A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szánalmas szélkakaskodást folytat az oltásellenes baloldal

Móricz Eszter (Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc között) szerint a baloldali szavazók sem egységesek a kvóták ügyében
Vágólapra másolva!
A keleti vakcináknak köszönhetően Magyarországon közel 30 százalékos az átoltottság, más európai országok ennek felét sem érik el - minderről Zsigmond Barna Pál, a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben. 
Vágólapra másolva!

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) a kormány járványkezelését és a magyar oltási program sikerét méltatta napirend előtti felszólalásában hétfőn. Hangsúlyozta:

Ugyanakkor szerinte nem lehet szó nélkül elmenni a baloldal aljas és kétszínű kampánya mellett, amelynek során másokat lebeszélnek a keleti oltásokról, magukat viszont beolttatják. Arra szólította fel a baloldalt, hogy hagyja abba a szánalmas szélkakaskodást és az emberek félrevezetését az oltásokkal kapcsolatban.

Magyar Levente, a külügyi tárca államtitkára azt emelte ki:


Úgy értékelt: a baloldal megint a legkritikusabb időszakban támadja hátba a nemzetet. Szerinte azt a transzparenciát, amivel a halottak számát kezelik Magyarországon a hatóságok, méltatni kellene, nem pedig megkérdőjelezi.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a baloldal megint a legkritikusabb időszakban támadja hátba a nemzetet Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Európának keresztény jövője is legyen

Latorcai János (KDNP) arra emlékezett, hogy 70 éve írták alá az Európai Szén- és Acélközösség megalapításáról szóló szerződést, ami az egyik legelső lépés volt az Európai Unió létrejötte felé. Szerinte ugyanakkor ma az alapító atyák által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat becsüli meg legkevésbé a nyugat-európai vezetés és elit. Sőt - folytatta - a keresztény értékeket tudatosan és szisztematikusan igyekeznek kiszorítani a hétköznapokból, miközben a "kollektivista, multikulti és antirasszista mozgalmak erőszakos tüntetéseikkel, a múlt átírására irányuló törekvéseikkel mindent megtesznek az európai kultúra felszámolására".

Szerinte minderről nyugaton már beszélni sem lehet büntetlenül, amit Petry Zsolt - a Hertha BSC volt kapusedzőjének - esete is mutat. Úgy vélte:

Orbán Balázs államtitkár válaszában úgy vélekedett: az EU egy történelmi tapasztalatokra adott innovatív válasz volt, azonban Brüsszel most veszít világpolitikai súlyából, gazdasági teljesítménye csökken, gondolatiságában kiüresedett és politikáját válságkezelési és külpolitikai fiaskók jellemzik. Hangsúlyozta: segíteni kell Európát visszatalálni azokhoz az értékekhez, amelyek sikeressé tették, és kritikussá tenni azokkal az eszmékkel szemben, amelyek ma szabadságot veszélyeztetik.

Orbán Balázs: Segíteni kell Európát visszatalálni azokhoz az értékekhez, amelyek sikeressé tették Forrás: MTI/Illyés Tibor

Adót emelne a baloldal

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint furcsa, hogy a baloldal adócsökkentésről beszél, hiszen amikor kormányon voltak, adót emeltek, sanyargatták az embereket és devizahitelbe kergették őket. Hozzátette:

Kitért arra, hogy míg a baloldali kormányok alatt 23 500 forinttal emelkedett a minimálbér, a nemzeti kormány 2010 óta 127 százalékkal, több mint a duplájára emelte a minimálbért.

"Célegyenesben vagyunk"

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a koronavírus ellen az oltásokkal lehet harcolni, és az oltási versenyben Magyarország nem áll rosszul.

- mondta. Sikeresnek ítélte a magyar válságkezelést is a GDP-adatokra, illetve a növekedési kilátásokra hivatkozva. Úgy látja, a baloldal nem érti, mi a probléma; élet-halál küzdelem zajlik, és ők a politikai pecsenyéjüket sütögetik.

Az ellenzék továbbra sem vonta vissza az oltásellenes határozati javaslatát Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Vonják vissza a határozati javaslatot

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a kormányhivatalok is segítik a leginkább kiszolgáltatott emberek regisztrációját, a 60 év felettiek pedig levélben is jelentkezhetnek oltásra. Szerinte

- hangoztatta.

Azt firtatta, hogy a baloldal felmérte-e, mivel járna az, ha nem lenne regisztráció. Szerinte tömegek zúdulnának a háziorvosi rendelőkre. Kitért arra, hogy a baloldal határozati javaslatban tiltotta volna meg a kínai vakcinák használatát, és az orosz oltást is ellenzi, így a baloldal az elmúlt hetekben egymillió vakcinától fosztotta volna meg a magyarokat. Ez nem oltáspártiság, "ez tőről metszett, feketeöves, okleveles, doktori fokozattal ellátott oltásellenesség" - fogalmazott. Szorgalmazva a határozati javaslat visszavonását azt mondta, a járvány közepén az egész baloldal az oltás ellen kampányol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!