Részegen okozott balesetet egy férfi, majd elaludt az autójában

rendőrség, illusztráció
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel a kora délutáni órákban autózott részegen egy férfi, közben balesetet okozott, ami után nem állt meg. A vétlen sofőr követni kezdte a balesetet okozó autóst, de amikor látta, hogy kacsázik a sávok között, félreállt és hívta a rendőröket. Nem sokkal később az autójában találtak rá a részeg férfire, pont aludt.
Vágólapra másolva!

Október 18-án nem sokkal 13 óra előtt, egy férfi részegen ült be az autójába és Fülöp-Bánháza belterületén autózott, amikor egy jobbra ívelő kanyarhoz érkezett. A részegségből fakadó figyelmetlensége és a koncentrációhiánya miatt nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembe sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező szabályosan közlekedő autó bal oldalának.

Amikor a vétlen sofőr észrevette a szemből érkező autót, fékezett és a füves útpadkára kormányozta az autóját, hogy megpróbálja elkerülni az ütközést.

A baleset után a részeg sofőr nem állt meg, anélkül továbbhajtott, hogy meggyőződött volna róla, hogy a másik autóban nem sérült-e meg a sofőr.

A másik sofőr a baleset után megfordult az autójával és egy ideig követte a részeg férfit,

aki többször is áttért a szembe sávba. Ezt látva a cserbenhagyott sofőr megállt és a rendőröknek telefonált.

A kiérkező rendőrök a már álló autóban találták meg az alvó férfit. Az intézkedés során hamar kiderült, hogy a részegen vezette az autót.

A Debreceni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás miatt emelt vádat a férfival szemben.

A vádiratban azt javasolják a bíróságnak, hogy a férfivel szemben tárgyalás nélkül szabjanak ki pénzbüntetést és meghatározott időre tiltsák el a vezetéstől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!