A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Az M1-esen vadásztak az autópályás tolvajok, amíg el nem kapták őket - videó

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ bal pályahíd lezárása Deák Ferenc híd Deák Ferenc híd lezárása építési probléma forgalom forgalomterelés hídlezárás kamion KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ teherforgalom
Budapest, 2020. november 1. A Deák Ferenc híd 2020. november 1-jén. Az osztrák Strabag vezette STR M0 Konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el a Deák Ferencről elnevezett Hárosi Duna-híd kialakításánál, a beépített saruk alulméretezés miatt folyamatosan tönkremennek, ami a forgalom már többedszeri leállításához vezet. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. november 2-tól előreláthatóan a hét végéig forgalomterelést kénytelen bevezetni, a bal pálya hidat az M1 felé ismételten le kell zárni. Ez az ára annak, hogy az autósok biztonságban legyenek. A terelés 2+2 forgalmi sávos ideiglenes kiépítést jelent a jobb pálya hídon a halászteleki csomópont felhajtás lezárásával - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a hídnál az ezen a napon tartott sajtótájékoztatón. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A budaörsi rendőrök befejeztek egy 2020-ban elfogott háromfős társaság ellen indított nyomozást. A gyanú szerint a tolvajok az M1-es autópálya környékén portyáztak zsákmányukra.
Vágólapra másolva!

Több lopásról is érkezett bejelentés a rendőrségre tavaly

az M1-es autópálya pihenőiből, parkolóiból és a környék benzinkútjairól.

A Budaörsi Rendőrkapitányságon intenzív munka indult az ügyben. Nem egyedül dolgoztak a tolvajok előkerítésében és elfogásában a nyomozók. A Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek benne. A nyomozás tavaly nyáron, augusztus 10-én hozott eredményt.

Ezen a napon az egyik pihenőben nagy puffanásra ébredt egy autójában alvó sofőr. Észrevette, hogy a vezető oldali kitekintőablakon van egy lyuk, mert betörte valaki. Meglátott egy férfit, aki futott.

Utánaeredt, de a menekülő beugrott egy rá váró kocsiba és elhajtott.

A sofőr már azon törte a fejét, hogy autóval elindul utánuk, de egy rendőr odalépett hozzá, és megnyugtatta, hogy majd ők elintézik. Lezárták a menekülési útvonalat, és 3 óra 20 perckor az M1-es autópálya zsámbéki lehajtójánál megállították az autót, amiben hárman ültek. Mindenkit elfogtak és bevittek a kapitányságra.

A nyomozás során kiderült, hogy egy július 10-ei lopás is az ő számlájukra írható.

Ezt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság illetékességi területén követték el. Az egyik, M1-es autópálya melletti parkolóban betörték egy kisbusz ablakát kora hajnalban, majd a szélvédő mögül ellopták a vezetőülésben alvó férfi pénztárcáját.

A betörés zajára felriadó buszsofőr a két menekülő tolvaj után futott. Hogy üldözőjük figyelmét eltereljék,

a két férfi némi készpénzt szórt szét az úttesten futás közben.

Tervük bevált. Míg a meglopott sofőr a pénzét próbálta összeszedni, a tolvajoknak sikerült elmenekülni.

A két ügyet a Budaörsi Rendőrkapitányságon egyesítették. A gyanúsítottak egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek. Ketten közülük tagadtak, legfiatalabb társuk viszont mindent részletesen elmondott. Most zárták le a 24 éves K. István, az 56 éves N. Zsigmond és a 46 éves F. Sándor ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!