A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Rendőrök mentettek meg egy öngyilkosságra készülő férfit

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
Tegnap késő délelőtt két életvédelmi nyomozót intettek le gyalogosok út közben. Elmondták nekik, hogy egy férfi a sínek közé akar ugrani. A rendőrök azonnal elindultak felé. Óvatosan, hogy ne vegye észre őket, végül sikerült lebeszélniük az öngyilkosságról.
Vágólapra másolva!

Május 27-én késő délelőtt a szolgálati autójukkal tartottak Vecsésről, Budapest felé az életvédelmi nyomozók, amikor a Csévéző utcai kereszteződésnél leintették őket. A járókelők azért kértek segítséget, mert

egy férfi a vasúti felüljáró korlátján kívülről akart a sínek közé ugrani.

A nyomozók azonnal kipattantak az autóból és a felüljáró felé indultak. A férfi a felüljáró vasúti sínpár és felsővezeték feletti részén, a korláton kívül kapaszkodott a jobb kezével, a bal kezében egy sörös doboz volt, miközben a sínek felé meredt. A nyomozók két irányból némán közelítették meg a férfit, testbeszéddel és pillantásokkal kommunikáltak egymással, ahogy egyre közelebb értek hozzá.

Nem akarták megszólítani, amíg oda nem értek hozzá, mert féltek, hogy ijedtében leugrana.

A nyomozók összenéztek. Ketten a járdán, egy társuk pedig egy busz takarásából egyszerre lépett a férfihez. Megragadták mindkét karját és húzni kezdték a korlát felé, közben elmondták neki, hogy rendőrök.

A férfi ellenállt, és folyamatosan csak azt hajtogatta, hogy hagyják békén, mert le akar ugrani.

Nem hagyták. Folyamatosan beszéltek hozzá. Próbálták nyugtatni, de még mindig csak tartani tudták, visszahúzni nem. Ketten a karját fogták, a harmadik rendőr pedig a ruháját, miközben lent emberek gyűltek össze. Egyiküket megkérték, hogy hívjon mentőt. Egy idő után hatott a rendőrök rábeszélése. A férfi elsírta magát és azt mondta a rendőröknek:

Mindhárom nyomozóra szükség volt, hogy a közel 100 kilós férfit áthúzzák a korláton és a járdán biztonságba helyezzék. A férfit kórházba vitték, az életvédelmi nyomozók pedig folytatták az útjukat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!