A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpián a férfiak 5000 méteres távján indult a britek futója, George Mills, aki miatt tömegbukással zárult a futam, majd káromkodva vette tudomásul a történteket.

George Mills, a Leeds és a Manchester City korábbi védőjének, az angol válogatott Danny Millsnek a fia a nyolcadik helyen haladt, amikor megpróbált előrébb kerülni a férfiak 5000 méteres versenyében, de az előzés helyett végül hatalmas bukást okozott, amiben négyen is a földre kerültek az előfutamban. Mills a befutó után a hazaiak versenyzőjét, Hugo Hay-t kérte számon, a francia próbálta lehiggasztani, de a britek futója ebben nem igazán volt partner. Mills tovább szidta a franciát, majd az f betűs angol szóval szitkozódott, a Sun szájról olvasó szakértője szerint „kib...ott bohócnak" nevezte a franciát.

Mills az elhangzottak alapján a franciára próbálta kenni a bukást, aki azt mondta, hogy nem ő volt a hibás, Mills pedig ezen húzta fel magát.

Mills később azt nyilatkozta, hogy szerinte egyértelmű, hogy felborították, egészen pontosan a francia srác ütötte el. „Valószínűleg nem mondhatom el" – válaszolta arra a kérdésre, mit beszélt a francia futóval.

Többen is földre kerültek az utolsó egyenesben
Fotó: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

„Ahogy George-nak is mondtam, visszanézem, mi történt, és ha én voltam a hibás, akkor bocsánatot fogok kérni” – mondta Hay.

Végül Mills jogosan dühöngött, ugyanis a bírók továbbjuttatták, de Hay is ott lesz majd a fináléban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!