Felhőszakadás és zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

2020.08.17. eső vihar zivatar Örs vezér tere
Vágólapra másolva!
Felhőszakadás és zivatarok miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország déli részén akár 30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.
Vágólapra másolva!

Szerdán a napi csapadék mennyisége területi átlagban, a délnyugati megyékben 20 milliméter felett, a Dráva mentén néhol 30 milliméter felett alakulhat.

A délnyugati megyékben pedig kisebb körzetekben

akár 30 millimétert jóval meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet éjfélig

írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Zivatarok napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, a Dunakanyar területén és az Alföld keleti részén fordulhatnak elő, az OMSZ szerint ezek estére lecsengenek.

Felhőszakadás és zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést

Felhőszakadás miatt szerdára elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékre.

Öt megyére adtak ki figyelmeztetést felhőszakadás miatt Forrás: Medgyesi Milán - Origo

Zivatarok miatt szintén elsőfokú, citromsárga figyelmezetést adtak ki szerdára Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Hűvös, szeles folytatás

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint holnap is sok esőre van kilátás. Mint írják, csütörtök délig sokfelé számíthatunk újabb csapadékra, majd nyugat felől csökken a felhőzet, de délkeleten egészen estig lehet csapadék. Nagy területen lesz erős, néhol viharos az északnyugati szél, és

mindössze 10-15 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a többórás napsütést egyre vastagabb fátyolfelhőzet szűri majd, de ebből csapadék nem alakul ki. Mérséklődik a légmozgás, és a hőmérséklet is emelkedik: délután már 19-21 fok valószínű.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről