A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megnyerő modorral hálózta be áldozatait a pedofil magyar futballedző

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-04-11 ILLUSTRATIE - A man stands behind a boy dressed in a white vest, and has his hands on the boy's shoulders. ANP ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
Újabb pedofil ügyről ír a Blikk: az NB I-es Videotonnál volt korábban utánpótlásedző az a 26 éves férfi, akit szexuális erőszak és gyermekpornográfia kísérlete miatt ítélt kedden első fokon hat év fegyházra a bíróság.
Vágólapra másolva!

Az eset 2019-ben történt, a patinás csapat vezetése azonnal menesztette a trénert, az ügyet pedig hivatalos útra terelte. Gy. Csaba az elsőfokú ítélet kihirdetéséig szabadlábon védekezhetett, keddtől azonban nyomkövetőt kell viselnie, a megyehatárt pedig nem lépheti át - írta a lap.

A Székesfehérvári Törvényszék közlése szerint az utánpótlásedzőként dolgozó vádlott 2018-ban lett a kiskorú sértett edzője. Tanítványával az edzéseken kívül is tartották a kapcsolatot. A vádlott 2019 nyarán meghívta magához a fiút, ahol alkoholt fogyasztottak. Később az edző - a fiú védekezésre képtelen állapotát kihasználva -

tanítványának nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról a mobiltelefonjával fotókat próbált készíteni.

Erre a sértett felébredt, és kiugrott az ágyból. A történtekről a fiatal csak a barátjának és a csapattársainak beszélt. Gy. Csaba tettére csak azután derült fény, hogy

a sportklub pszichológusának többen is beszámoltak az edzőjükkel való viszonyukról,

valamint arról, hogy zavarja őket a vádlott viselkedése.

Az edző tanítványának nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról a mobiltelefonjával fotókat próbált készíteni (képünk illusztráció) Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Gy. nemcsak a Vidinél volt edző, több kisebb klubnál is megfordult. Többek között a Tamási 2009 FC-nél is dolgozott. A Blikk elérte az egyesület egyik vezetőjét, akit nagyon megdöbbentett a hír.

Amíg nálunk volt, semmi furcsát nem vettünk észre a viselkedésén. Teljesen normálisan és korrekten viselkedett, a játékosok pedig kifejezetten szerették - mondta a sportvezető. Közvetlenül a keddi ítélethirdetés előtt Gy. a Szabadbattyán csapatánál edzősködött, a csapatot az utolsó helyről az aranyéremig juttatta.

A Blikk információi szerint

a játékosok rajongásig szerették az edzőt,

sokszor mondták is: tudása alapján nem ide való, sokkal erősebb csapatnál lenne a helye. Gy. szakmailag támadhatatlan volt, folyamatosan képezte magát, minden papírt be akart gyűjteni, amit egy edző Magyarországon megszerezhet. A lap úgy tudja, az elnökség tagjai tudtak az ellene folyó perről, úgy gondolták azonban, ameddig nincs ítélet, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

Én csak annyit szeretnék elmondani az ügyről, hogy amint megszületett az ítélet, az elnökség tagjaival egyhangúlag úgy döntöttünk, a továbbiakban nem tartunk igényt a tréner munkájára - mondta a lapnak az egyesület egyik elnökségi tagja.

A Blikk értesülései szerint, amikor valaki rákérdezett Gy.-nél az ügyére, mindig azt mondta, ő ártatlan. Ahogy ő fogalmazott:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!