A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:00TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Nem kell börtönbe mennie a rendőröknek, akik a kocsijukban vertek meg egy megbilincselt embert

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönt kaptak azok a rendőrök, akik megvertek egy férfit a rendőrségi autójukban. A férfinak meg volt bilincselve a keze, és a biztonsági övvel rögzítve volt, amikor rátámadtak. A bíróság a közleményében azt írja, mivel a három rendőr mindent beismert, a törvényszék nem szabhatott ki az ügyészi mértékes indítványnál súlyosabb büntetést, annál enyhébbet pedig nem tartott indokoltnak.
Vágólapra másolva!

Két éve riasztották a rendőröket egy családi konfliktushoz. Összesen öten mentek ki. Egy részeg férfit találtak, aki elmondásuk szerint agresszíven viselkedett, és részeg volt, a saját karját többször megharapta.

Ezért a kezeit hátra bilincselték és mentőt hívtak. Azt azonban nem várták meg, hanem egy parkolóba hajtottak vele hárman, ahol ütni kezdték.

A megbilincselt kezű és biztonsági övvel rögzített férfit, aki persze így mozdulni sem tudott, videózni kezdték. Közben egyikük megszorította a tarkóját és a fülébe kiabált.

Amikor a megbilincselt férfi mondta, hogy fáj a csuklója, az első ülésen ülő másik rendőr háromszor felé ütött, és egyszer el is találta.

Közben az a rendőr, aki a videót készítette, szintén üvöltözni kezdett a férfival, közben egy másik társa tovább bántalmazta a férfit.

Az eljárás során kiderült, hogy a rendőrök az egészet azért csinálták, hogy a férfiban etnikai hovatartozása miatt riadalmat keltsenek.

A három rendőr az előkészítő ülésen a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, és beismerő vallomást tett, amit a katonai bíró elfogadott, így a vádirati tényállás megalapozottságát és a bűnösség kérdését a továbbiakban nem vizsgálta.

Így az ügyészi indítvánnyal egyezően az egyik rendőrt 2 év, a másikat 1 év 11 hónap, míg harmadikat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, de

egyiküknek sem kell börtönbe mennie, ugyanis mindegyikük büntetését felfüggesztették.

A bíróság közleményében úgy fogalmaz,

Mind a három rendőrt lefokozták, igaz, mindhármuknak a jogviszonyát már az ügy kivizsgálása után megszűntették.

Az ítélet az első- és a másodrendű vádlott esetében nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!