Nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel Sopronban - videó

Vágólapra másolva!
Két megyében, tizenegy helyszínen mintegy háromszáz rendőr vett részt az április 28-i akcióban - írta honlapján a rendőrség. A banda legalább öt megyében árult kábítószert, a rendőrség tájékoztatása szerint tavaly száz kiló drogot is eladhattak. A mostani akcióban elfogták a szervezet vezetőjét és az összes dílert. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség tavaly májusban kapta az információt, hogy Sopron belvárosában egy postaládát használnak a drog terjesztésére. A rendőrség beazonosította a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat, ekkor jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá marihuánát és amfetamint.

Ezután beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kiló kábítószerrel látta el dílereit.

A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így

2020 nyarától legalább 100 kiló kábítószert adtak el.

Az már idén januárban körvonalazódott, hogy S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerzi be, majd szállítja Magyarországra.

A bűnszervezetre április 28-án hajnalban ütöttek rajta összehangolt akcióban a rendőrök: Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt.

Még aznap elfogták bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét,

Kristijan S.-t, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság.

Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, több nagy értékű autót, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók. A rendőrség 9 embert bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, és kezdeményezte valamennyiük letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!