A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Hogyan folytatódik az oltás, és hol csökkent az új fertőzöttek száma a legjobban az országban?

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2021, május, tavasz, 2021. május 17.
Vágólapra másolva!
Szerdán újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer-vakcinára. Az időpontokra már mindenki tud időpontot foglalni, nem csak azok, akik SMS-t kapnak erről – közölte György István államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan zajlik az oltás, az előző nap végére a beoltottak száma 4 790 996 fő volt, közülük 2 774 416 fő már a második oltását is megkapta. Azt is tapasztalhatjuk, hogy minél több a beoltott, annál kevesebb a fertőzött.

– mondta György István államtitkár.

A szerdai kormányülésen többek között azt is tárgyalják, hogy az ötmillió beoltott után a hatályban lévő korlátozások közül melyek maradjanak még érvényben.

Továbbra is folyamatos az oltások beadása Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Oltási rend

Folyamatos az oltás a kórházi oltópontokon is. Az érvényes regisztrációval rendelkezők az online időpontfoglalóban több vakcinára is elő tudnak jegyezni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal oltanak.

Jelenleg május 25-ig lehet foglalni a kínai vakcinára.

Korlátozott számban AstraZenecára és Szputnyikra is lehet még regisztrálni, utóbbiból azonban már az utolsó adagok vannak kiajánlva a rendszerben.

Kedden újabb időpontokat hirdetnek meg 199 ezer adag Pfizer-vakcinára.


Az időpontokra már mindenki tud foglalni, nem csak azok, akik SMS-t kapnak erről. Időpontot csütörtöktől vasárnapig lehet kérni. Fontos, hogy csak azok kapnak majd vakcinát, akik jelentkeztek az online rendszerben – közölte György István.

Felhívta a figyelmet arra, hogy már nem fognak külön oltási kampányt meghirdetni a 16–18 éveseknek, most már ők is a felnőttekkel együtt tudnak időpontot foglalni.

Elindult a Magyarországon élő külföldiek és a külföldön élő magyarok regisztrációja is. Ezek a személyek is a koronavirus.gov.hu oldalon tudnak regisztrálni. Időpontot azonban nem tudnak foglalni, az oltásuk még nem kezdődött el.

A regisztráltak majd részletes információt fognak kapni arról, hogy mikortól vehetik majd fel a vakcinát – emelte ki.

5 százaléknak nem volt alapbetegsége

A járvány kezdete óta a halálos áldozatok csupán 5 százalékánál nem diagnosztizáltak semmiféle krónikus alapbetegséget - mondta Müller Cecília.

Éppen ezért is fontos, hogy minél többen vegyék fel az oltást, hogy megvédjék magukat és családtagjaikat, szeretteiket – mondta Müller Cecília.

– tette hozzá.

Több megyében jelentősen csökkent a fertőzöttek száma Fotó: Csudai Sándor - Origo

Budapesten és Pest megyében azonosították az új fertőzöttek 27 százalékát, míg a legkevesebb új esetet Nógrádban, Somogyban és Tolna megyében

- mondta Müller Cecília.

A legnagyobb csökkenés az új fertőzöttek számában, mintegy 50 százalékos, Zala megyében volt,

47 százalékos csökkenés volt Bács-Kiskun megyében. Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében egy picit nőtt az új fertőzöttek száma, de góc ott sem alakult ki.

A mai napon ünnepeljük a családorvosok világnapját. Ennek alkalmából Müller Cecília megköszönte a háziorvosok állhatatos munkáját.

Szerdától megváltoznak az Ausztriába való átutazás szabályai

Azok a magyarok, akik rendelkeznek 78 óránál nem régebbi PCR-teszttel, 48 óránál nem régebbi antigénteszttel, illetve akik már megkapták a második oltásukat, ezentúl karanténkötelezettség nélkül tudnak beutazni az országba – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes. Hozzátette, a beutazás előtt legalább 72 órával azonban továbbra is regisztrálni kell.

Kiss Róbert a legfrissebb hatósági intézkedéseket is ismertette: 379 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök, mivel nem, vagy nem megfelelően viselték a maszkot; szerda hajnalban egy 5. kerületi motelben kellett közel 50 személlyel szemben intézkedjenek csendháborítás miatt egy magánrendezvényen; 1626 hatósági házi karantént rendeltek el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!