Videón a brutális veszprémi ékszerbolt rablás – videó

A rendőrök május 6-án átvették a 29 éves férfit a román hatóságoktól.
A rendőrök május 6-án átvették a 29 éves férfit a román hatóságoktól.
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel egy hatfős, fiatal férfiakból álló banda kirabolt egy ékszerboltot Veszprémben. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a veszprémi nyomozóknak tegnap átadták a román hatóságok az egyik férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az ékszerbolti rablással. Az ügyészség kérte a 29 éves férfi letartóztatását a bíróságon.
Vágólapra másolva!

2020. november 4-én délután fél 5-kor egy fiatal férfiakból álló banda rontott be, az egyik veszprémi áruházban lévő ékszerboltba.

Ahogy beléptek, a náluk lévő hatalmas kalapáccsal betörték az üvegvitrineket, a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal megverték a védekezni próbáló eladót,

majd a többmilliós zsákmánnyal együtt elmenekültek. A hat férfi közel 12 millió forint értékben vitt el ékszereket az üzletből, a rongálással további 4 millió forintos kárt okoztak.

Az üzlet biztonsági kamerája felvette a rablást:

A veszprémi nyomozók a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata után, két román férfit azonosítottak be a hatfős bandából. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a román rendőrök

az európai elfogatóparancs kiadása után egy hónapon belül Romániában elkapták az egyik gyanúsítottat, egy 29 éves román férfit.

A veszprémi nyomozók a 29 éves román férfit tegnap vették át a román hatóságoktól.

Miután őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint nagyobb kárt okozó rongálás miatt.

A rendőrök május 6-án átvették a 29 éves férfit a román hatóságoktól. Forrás: police.hu

Másik beazonosított társát a rendőrök még továbbra is keresik, valamint a többi elkövető felkutatása is folyamatban van. A Veszprém Megyei Főügyészség a mai napon

javasolta az ékszerbolti rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves román férfi letartóztatását,

a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről