A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 351 972 fő a beoltottak száma Magyarországon

Egy asszisztens átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 30-án.
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 351 972 fő, közülük 4 240 264 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány hivatalos tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

A regisztráltak száma 5 millió 363 ezer fő, közülük 92% már meg is kapta az oltását. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Egy asszisztens átadja egy férfinak az oltási igazolást, miután beoltotta a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton, Nyíregyházán 2021. május 30-án Forrás: MTI/Balázs Attila

Már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenesen letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!