A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 363 124 fő a beoltottak száma Magyarországon

SÁNTHA Kálmán
Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. május 29-én.
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 363 124 fő, közülük 4 271 990 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. A regisztráltak száma 5 millió 375 ezer fő, közülük 92% már meg is kapta az oltását. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. május 29-én Forrás: MTI/Balázs Attila

Már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Eddig több mint 32 ezer gyermeket regisztráltak oltásra a 12-15 éves korosztályból és több mint kétszázan már fel is vették az oltást. Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenesen letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!