A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 millió 297 ezer beoltott van Magyarországon

SÁNTHA Kálmán
Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton 2021. május 29-én.
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 296 926 fő, 4 073 520 fő már a második oltását is megkapta, derül ki a kormányzati tájékoztató portál friss jelentéséből.
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 54,2%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 302 ezer fő, és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Nagykállóban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton, 2021. május 29-én Forrás: MTI/Balázs Attila

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben köszöni meg a háziorvosoknak az eddig végzett intenzív oltási tevékenységet, és arra kéri őket, hogy ösztönözzék a regisztrációra és az oltás felvételére a praxisukhoz tartozó még be nem oltottakat.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!