Mi köti össze az olimpiát, a magyar szurkolókat és a megváltozott munkaképességű munkavállalókat? - videó

PAP Sándor; FÜLÖP Attila; CSIZI Péter; HAJMÁSI Éva
Budapest, 2021. május 31. Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport ügyvezetője, Pap Sándor, a kőbányai önkormányzat gazdasági és fejlesztési tanácsnoka, Hajmási Éva világ-, és Európa-bajnok kerekesszékes vívónő, a cégcsoport dolgozója és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (b-j) a magyar olimpiai szurkolói tárgyak és ajándékok csomagolását végző, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport kőbányai telephelyén 2021. május 31-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Hogyan jutnak el a tokiói olimpiára a magyar megváltozott munkaképességű dolgozók? - Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára válaszol a kérdésre közösségi oldalára feltöltött videójában. 
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila közösségi oldalán azt írja, hogy egyrészt a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos szurkolói márkájának, a Magyarock-nak a csomagjai gőzerővel készülnek a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató üzemeiben! Másrészt a cégcsoport munkavállalója, Hajmási Éva világ- és Európa-bajnok kerekesszékes vívónő már kvalifikálta magát a tokiói olimpiára!

A magyar kormány a gazdaságot munkaalapúvá szeretné tenni, ami kiemelten igaz egy olyan célcsoportban, ahol régen nagyon kevesen dolgoztak. Ma már majdnem minden második megváltozott munkaképességű - 44 százalékuk - munkából, bérből él.

Ez tíz évvel ezelőtt 18 százalék volt.

A kormány ezen az úton akar továbbmenni, minél több embert a foglalkoztatásban szeretne tudni. A jövő évi költségvetésben mintegy 50 milliárd forint áll rendelkezésre akkreditált cégek támogatására azért, hogy minél több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztassanak - közölte videójában az államtitkár.

Mi az a MAGYAROCK?
"Nincs te és én, csak mi. Magyarok. Győztesként, vesztesként, pályán, lelátón is egyek. A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat, a sportolók és a szurkolók közös céljának a jelképe, amiért mindannyian félretesszük a különbségeinket, hogy az egyetlen fontos dolog miatt egyesüljünk: a magyar sport szeretetéért. Mi vagyunk a sport. Mi vagyunk a teljesítmény, mi vagyunk a mérce. Mi vagyunk a #magyarock." Magyarock - Olympic Team Hungary
Hajrá, Magyarock! Hajrá, Hajmási Éva! Hajrá, mmk-sok! #csakegyütt
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről