A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bőröndben próbált átcsempészni fajtatiszta kutyakölyköket egy szerb férfi - videó

Röszke, francia buldog, Szegedi Vadaspark
Vágólapra másolva!
Egy bőröndben, élelem és víz nélkül próbált átcsempészni a röszkei határon öt párhetes fajtatiszta francia buldogot egy szerb férfi. Mire a kölyköket megtalálták, három elpusztult, az életben maradt állatokat a a Szegedi Vadaspark fogadta be.
Vágólapra másolva!

Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes elmondta, kollégái szerdán délután egy buszt ellenőriztek. A jármű átvizsgálása során az utastérben, elrejtve találtak egy utazótáskát, a bőröndben - csomagok alatt, pedig

megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül - öt kiskutyát fedeztek fel.

Az állatok közül három elpuszult, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak. Az életben maradt kölyköket a határátkelőhelyen szolgálatban lévő állatorvos látta el, majd a kutyákat a Szegedi Vadasparkba szállították - tudatta az alezredes.

A sofőr nem rendelkezett sem az állatok tulajdonát bizonyító, sem a szállításukhoz szükséges dokumentumokkal. Vele szemben

állatkínzás miatt tettek feljelentést

- közölte Némedi-Varga Éva.

Veprik Róbert, az állatkert igazgatója emlékeztetett rá, hogy

a természetvédelmi mentőközpontban hosszú éve fogadnak be a határon lefoglalt állatokat.

Elsősorban nem társállatok, hanem vadon élő fajok példányai kerülnek a központba, de a kettő kölyök ellátását és karanténját itt tudták biztosítani.

A kölykök pusztulását feltehetően hőguta okozta.

A mentőközpontba került állatok a körülményekhez képest már jó állapotban vannak, kölyköknek való eledelt és kutyatejpótló-tápszert kapnak, hiszen ennyi idősen még szoptatná őket az anyjuk - közölte az igazgató.

A Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöki posztját is betöltő szakember felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, valamint arra, hogy az állatok szállítása során is kiemelten szem előtt kell tartani épségüket és biztonságukat.

További képeket a kutyakölykökről és megtalálásuk körülményeiről a rendőrség oldalán láthatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!