Orbán Viktor gratulált Izrael új miniszterelnökének

government Horizontal
Israel's incoming Prime Minister Naftali Bennett gives an address before the new cabinet at the Knesset in Jerusalem on June 13, 2021. - Featuring Israeli political veterans and a record number of female lawmakers, a motley coalition including two left, two centre, one Arab Islamist and three right-wing parties came to power Sundayin an eight-party alliance united by animosity for outgoing prime minister Benjamin Netanyahu. (Photo by Gil COHEN-MAGEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Gratulált és jókívánságait fejezte ki Orbán Viktor abban a levélben, amelyet az új izraeli miniszterelnöknek, Naftali Bennettnek küldött hétfőn - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár Brüsszelből.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor azt írta, nagy örömére szolgál, hogy ismét megerősítheti elkötelezettségét Izrael biztonsága mellett,

egyben Magyarország támogatásáról biztosította a zsidó államot, amikor a nemzetközi színtéren elfogult és igazságtalan módon kezelik.

Emlékeztetett, hogy Izrael és Magyarország szoros együttműködése az elmúlt években megszilárdult, és a magyar kormányfő ennek folytatását várja az újonnan létrehozott izraeli kormánnyal is.

Naftali Bennett, az új izraeli miniszterelnök Forrás: AFP/Gil Cohen-Magen

A Naftali Bennett vezette koalíció vasárnap este szerezte meg a kormányalakításhoz szükséges többséget az izraeli parlamentben.

A Jobbra (Jamina) nevű jobboldali párt politikusa a szavazás utáni percekben le is tette a hivatali esküt. Ezzel véget ért Benjámin Netanjahu konzervatív miniszterelnök 12 éves kormányzása.

A koalíciós megállapodás értelmében a ciklus felénél - két év múlva - Jaír Lapid külügyminiszter, a centrista Van Jövő (Jes Atíd) párt vezetője veszi át a miniszterelnöki tisztséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!