A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Újra kivonult a TEK Kecskemétre, egyelőre nem tudni, hogy miért

Terrorcselekmény előkészülete miatt vettek őrizetbe egy magát iszlamistának valló magyar férfit, sajtótájékoztató, TEK 2021.06.02.
Vágólapra másolva!
Tizenhárom autót láttak a kecskemétiek hajnalban. Volt köztük TEK-es, rabszállító és rendőrautó is. Egy megbilincselt emberről is beszéltek a Ripostnak. Azt nem tudni, hogy ennek az akciónak köze volt-e a múlt héten elfogott, terrortámadásokra készülő, 21 éves fiatalhoz.  
Vágólapra másolva!

Egy szemtanú számolt be a rajtaütésre készülő rendőrökről a lapnak. Azt mondta, a Terrorelhárítási Központ munkatársai egy kecskeméti parkolóban gyülekeztek, a Zsinór utcához közel, pont úgy, ahogy öt napja, mielőtt elfogták a gyanú szerint terrortámadásra készülő fiatalt.

Egy másik szemtanú pedig azt mondta, valakit meg is bilincseltek.

Ahogy írtuk, a múlt héten fogták el V. Kendét, egy ismert, helyi ügyvéd fiát. Az elfogásról készített videó:

- mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ igazgatója.

A többhetes nyomozás alatt megállapították, hogy a férfi magyar, és Magyarországról küldi az üzeneteket.

Olyan beszélgetésekben vett részt, ahol ellenséges ideológiát valló, kimondottan dzsihadista propagandát követő emberek vettek részt, terrortámadásokra való felkészülésről, a hozzá szükséges eszközökről és módszerekről beszéltek.

- mondja Hajdu János.

Hajdu János nyilatkozik Fotó: Polyák Attila - Origo

Hogy pontosan milyen rendezvényre időzítette volna a támadást, egyelőre nem tudni pontosan, de sajtóhírek szerint

a foci-Eb egyik meccsén, a Puskás Arénában akart robbantani.

Az internetes beszélgetésben beszéltek az úgynevezett „raming", vagyis tömegbe belefutó támadásokról is.

- tette hozzá a szakember.

A férfiról Hajdu János elmondta, hogy 21 éves, egy fővárosi egyetemre jár, teljesen átlagos magyar fiatal, aki megfelelő körülmények között szocializálódott.

Ezzel az autóval mentek a fiatal férfiért Kecskemétre Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyelőre nem tudni, hogy mikor radikalizálódott. Áttért a muszlim hitre és dzsihadistának vallja magát. Azt is elmondta, hogy valószínűsíthetően tett már bizonyos előkészületeket a csőbomba készítéséhez. Különböző eszközöket szerzett be, amelyek ehhez köthetőek. Pontos időpontot a támadásról nem mondtak, csak annyit, hogy a közeljövőben lehetett volna számítani rá.

A férfit a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, és robbanóanyaggal visszaéléssel megvalósított terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják.

Azt egyelőre nem tudni, hogy voltak-e bűntársai, ahogy azt sem, hogy a hétfő reggeli TEK-es akciónak van-e köze az iszlámista fiatal elfogásához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!