A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jó viszonyban van Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a magyarok többsége szerint

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely nem csupán érdekszövetségben állnak a magyarok többsége szerint - derült ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet részére készített friss közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek úgy gondolják, hiába próbálja a főpolgármester függetleníteni magát a volt miniszterelnöktől.
Vágólapra másolva!

Csupán a válaszadók 12 százaléka tartja rossznak Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely viszonyát, kifejezetten rossznak pedig mindössze 2 százaléka. Ezzel szemben 25 százalék szerint nagyon jó a kapcsolata a korábbi kormányfőnek és az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként elinduló főpolgármesternek.

- fogalmazott a Magyar Nemzet.

A magyarok többsége szerint Karácsony Gergely hiába próbálja függetleníteni magát Gyurcsány Ferenctől Forrás: Nézőpont Intézet
Grafika: Magyar Nemzet

"Mivel Gyurcsány Ferenc népszerűtlen Magyarországon (a magyarok négyötöde nem akarja fontos pozícióban látni),

- tette hozzá a lap.

Érdekesnek nevezték, hogy

a két politikus jó kapcsolatát a kormánypárti és a kormánykritikus választók egyaránt érzékelik (66, illetve 57 százalék),

tehát a vélekedés nemcsak a jobboldali, hanem a baloldali nyilvánosságban is elterjedt.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatását július 5-7. között végezték ezer ember telefonos megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. Ezerfős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 3,16 százalék - olvasható a Magyar Nemzetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!