Több mint ezer rendőr lesz a Hungaroringen

Forma-1, Magyar Nagydíj 2021, Hungaroring, csütörtök
Vágólapra másolva!
A hétvégén rendezik meg a Formula 1-es Magyar Nagydíjat, ahol több mint ezer rendőr fogja biztosítani a rendet. Fokozottan fogják ellenőrizni az autópályák Pest megyei szakaszát, valamit az egész M0-ást is.
Vágólapra másolva!

A korábbi évekhez hasonlóan a 2021-es Forma 1 Magyar Nagydíjat idén is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, megközelítőleg 1200 rendőrrel.

A helyszínen lesznek lovas, kutyás, motoros illetve SEGWAY-t használó rendőrök is. A forgalmat helikopterről is figyelni fogják, és ha szükséges forgalomirányítással fogják segíteni az autósokat.

A pálya melletti parkolóban a versenyhétvége alatt rendőrtábor működik, ahol a biztosítás vezetési pontja lesz. Az irányító parancsnokok innen tudják majd irányítani a rendőröket. A táborban állandó szolgálat lesz.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el július 29-én 12 órától augusztus 2-án reggel 8 óráig, ami érinti

az egész M0-ást, valamint az M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os autópályák és autóutak Pest megyei szakaszát, beleértve a pihenőket és a parkolókat.

Ennek az a célja, hogy fenntartsák a közlekedés biztonságát, valamint hogy megelőzzenek esetleges bűncselekményeket.

Forma-1, Magyar Nagydíj 2021, Hungaroring Forrás: Pirelli

Péntek reggeltől forgalomkorlátozások lesznek, amit ide kattintva nézhet meg.

A Hungaroring közvetlen közelében lévő utak, péntektől minden nap a ring felé egyirányúsítva lesz, az edzéseket és a versenyt követően pedig fordítva, a pályától kifelé haladva lesznek egyirányúak.

Ezt táblák fogják jelezni, valamint forgalomirányítók is segíteni fognak.

Fontos, hogy senki ne hagyjon majd értékeket a kocsijába, zárja be és húzza fel az ablakokat, valamint a pálya területén se hagyják őrizetlenül az értékeiket. A parkolásra is oda kell figyelni, aki rossz helyen annak az autóját el fogják vontatni.

Tömegközlekedéssel a H8-as HÉV-el is ki lehet jutni a pályához. A Kerepesi megállótól ingyenes buszok viszik a látogatókat a Hungroring 3. számú kapujáig, onnan pedig minden nézőtéri hely kényelmesen elérhető.

A pályára csak védettséget igazoló karszalaggal és érvényes jeggyel lehet belépni. Számolni kell azzal, hogy a beléptetés időbe fog telni, ezért arra kérik a nézőket, hogy induljanak el időben - írja a Police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!