A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Itt az idő felfedezni a megújult Hajdúszoboszlót

Vágólapra másolva!
A nemzetközi hírű gyógyfürdőváros az egészségturizmus területén közismerten nagy múltra visszatekintő hagyományokkal és kimagasló adottságokkal rendelkezik, azonban idén nyárra Hajdúszoboszló több újdonsággal is készült, hiszen Európa legnagyobb fürdőkomplexuma tovább növekedett, emellett élénkülő üzleti turizmus és színes programok várják a városba látogatókat.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit KFT.

A már javában zajló nyári szezonra Hajdúszoboszló több újdonsággal is készült, melyek közül kiemelkedik a Hungarospa Prémium Zónája: Európa legnagyobb fürdőkomplexumában ugyanis június közepére elkészült hazánk legújabb, szabadtéri wellness fürdője, mely mintegy 2500 négyzetméteres vízfelülettel várja látogatóit. Az ezer fő befogadására alkalmas részleg világkörüli utazásra invitálja a fürdőzőit: a Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonast idéző részen jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vízi bár teszi feledhetetlenné az itt töltött időt. Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere szerint a beruházás jelentősen növeli a város vonzerejét, az új részlegen ugyanis évente több mint 30 ezer látogatóra számítanak. A fürdőben az említettek mellett számos egyéb szolgáltatás is elérhető: a gyógy részlegben három fedett, és négy nyitott medence közül lehet választani, de a szaunát, súlyfürdőt, iszappakolást, és a kádas fürdőt is igénybe vehetik a betegek. A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus kórok gyógyítására alkalmas, míg a fürdőkúra sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések kezelésére javallott.

A járvány jelentős visszaesést hozott Hajdúszoboszlón is, pedig a város az elmúlt években az hazánk egyik legnépszerűbb desztinációja volt: a KSH adatai szerint – vendégéjszakák tekintetében – Budapest után 2019-ben a második helyet foglalta el, köszönhetően többek között az egész évben igénybe vehető gyógy- és egészségturisztikai szolgáltatásoknak.


– fogalmaz Czeglédi Gyula.

Forrás: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit KFT.

A település vendéglátói a koronavírus-járvány alatt is megújulásra, szolgáltatásaik bővítésére törekedtek, a magánszálláshelyek pedig jelentős arányban éltek a Magyar Turisztikai Ügynökség turisztikai fejlesztéseket célzó kormányzati ernyőprogramjával, ugyanakkor az üzleti turizmusban szintén erősítene a város. Az önkormányzat egy megújuló és alternatív energiaforrásokat is használó rendezvényközpont tervezésére írt ki pályázatot, amely lehetővé tenné, hogy a városban nagyobb létszámú konferenciákat, kulturális-, és sportrendezvényeket is meg lehessen tartani.

Forrás: Hajdúszoboszló Turisztikai Nonprofit KFT.

Hajdúszoboszló a fürdőzés mellett színes programokkal várja a látogatóit. A Szoboszlói Folkhétvége, a Kösely-kupa díjugrató verseny és a Dixieland Napok mellett számos zenés és színházi produkció várja az érdeklődőket a helyi Szabadtéri Színpadon vagy a Kulturális Központban. Továbbá érdemes ellátogatni a Bocskai István Múzeumba is, ahol a Fejedelmi Kincstárban Bocskai István Erdélyi Fejedelem koronájának és jogarának nemes és hiteles másolata is megtekinthető, valamint ajánljuk a helytörténeti és retró kiállítás meglátogatását is, ahol múlt idézés élményét lehet átélni.

A napokban Hevesi Tamás is tiszteletét tette az észak-alföldi városban, aki többször koncerteztett már Hajdúszoboszlón, – legutóbb 2 éve egy szépségkirálynő-választáson énekelt – nyaralni és pihenni azonban először érkezett feleségével a településre.

Forrás: Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit KFT.

Az ismert házaspár kedvenc programja a bringóhintózás volt, s kiemelték, hogy az esti, kivilágított várost ily módon bejárni egészen kivételes élmény.
A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum az énekes szerint egészen elképesztő, kedvence egyértelműen tengerparti rész volt, ahol a homokos parton élvezhette a jó időt.

– foglalta össze élményeit Hevesi Tamás.

Az ismert alföldi fürdőváros megújulása kínálkozó alkalom lehet mindannyiunk számára, hogy először, vagy újra, de ellátogassunk Hajdúszoboszlóra.

További információ és programok.

A cikk a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!