A helyi ügyek fontosabbak, mint a nagypolitika

Vágólapra másolva!
Ferencz Orsolya, józsefvárosi önkormányzati képviselő, űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a VIII. kerületről, az ellenzéki összefogásról.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint Józsefváros vezetése is olyanokat tesz meg, ami nagyon messze van a baloldali gondolkodástól, noha magukat annak annak nevezik. A kerületi Fidesz frakció most ellenzékben van, így nem tudnak mást tenni,mint azt, hogy folyamatosan megmutatják a lakosoknak a hibákat, valamint a vezetésnek meg javaslatokat tesznek le az asztalra a változtatások érdekében, mindezt segítőkészen, ám a városvezetés ezeket nem fogadja el. Pedig egyre inkább feltűnnek a negatív jelenségek, elegendő csak megnézni egy józsefvárosi utcát, a köztisztaságot, hogyan kezelik a hajléktalanok ügyét, de még a kerület balatonfüredi gyerektábora sem működik.

Ferencz Orsolya hozzátette, mindezek nem a nagypolitika szintjei, aminek nem is lenne szabad az önkormányzatban megjelennie. A helyi ügyek intézésében az lenne a fontos, hogy az emberek, a helyiek érdekeit szolgálják, legyen biztonság, a lakosok ingatlanjai többet érjenek. Ez utóbbi kapcsán arra hívta fel a figyelmet a képviselő, hogy az elmúlt évtizedekben meredeken emelkedtek a kerületi ingatlanárak, ám az elmúlt másfél év városvezetési politika miatt zuhanni kezdtek az árak, ami nagyon nem jó jel.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről