Nyilvános utcai kivégzésekkel és embervadászattal üzennek a tálibok a Biden-hazugságnak

Afganisztán, afgán konfliktus, tálib, tálibok, tálib hatalomátvétel, tálibok afganisztáni hatalomátvétele,
Kabul, 2021. augusztus 19. Tálib harcosok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én. Négy nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/AP/Rahmat Gul
Vágólapra másolva!
Embervadászatot folytatnak a tálibok Afganisztánban. Házról házra járnak, és az előző, törvényes afgán kormánnyal együttműködő embereket keresik: katonákat, rendőröket, hivatalnokokat. Ha nem találják őket, a rokonaikat ölik meg. A Deutsche Welle egyik újságírójára napok óta vadásznak, miután nem találták, az egyik rokonát egyszerűen fejbe lőtték. 
Vágólapra másolva!

Hiába ismételgeti a baloldali propaganda, hogy meg kell várni, hogy kiderüljön, megváltoztak-e a tálibok, nincs mire várni. Kiderült: természetesen nem változtak meg. Ígéretük ellenére fokozzák az újságírók és az Egyesült Államoknak vagy a NATO-nak dolgozók utáni kutatást.

Tálibok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

A tálibok házról házra járnak, le akarnak tartóztatni mindenkit, aki együttműködött az előző, törvényes afgán kormánnyal. Sorra jelentenek ilyen eseteket a közösségi médiában. Egy német szabadúszó újságíró azt írta:

- számol be egy német szabadúszó újságíró.

Azt, hogy a tálibokban bízni kell, Joe Biden kezdte sugallni, és csatlakoztak hozzá a baloldali politikusok a világban, hogy leplezzék az amerikai elnök hatalmas bukását.

Erre azonban - ahogy az várható volt - semmi esély. A tálibok ugyan teljes amnesztiát ígértek azoknak, akik a megválasztott afgán kormánynak dolgoztak, a valóságban embervadászatot folytatnak. Az ENSZ bizalmas jelentése szerint egyre intenzívebben keresik azokat is, akik az amerikaiakkal vagy a NATO-val dolgoztak.

Az ENSZ kockázatértékelési szakértői csoportjának jelentése szerint a táliboknak listája van azokról az emberekről, akiket le akarnak tartóztatni. A legveszélyeztetettebbek azok, akik vezető tisztségeket töltöttek be az afgán fegyveres erőkben, a rendőrségben és a hírszerzésben - idézi a dokumentumot a Le Figaro.

Az ENSZ jelentése szerint a saria, a szélsőséges iszlám törvénykezés szabályai alapján, ha valakit nem találnak meg, a családtagjait viszik el, vagy ölik meg. A Le Figaro szerint Ghazni tartományban kilenc embert mészároltak le a tálibok, akik egy etnikai kisebbségi csoporthoz tartoztak.

Tálibok járőröznek Kabulban 2021. augusztus 19-én Forrás: MTI/AP/Rahmat Gul

A tálibok, amikor egy Deutsche Welle-nek dolgozó újságírót nem találtak, közvetlen közelről gondolkodás nélkül lelőtték a családtagjait.

Egy magánrádió vezetőjét lelőtték, egy televízió vezetőjét elhurcolták.

Egy afgán tévés műsorvezetőnő, Shabnam Dawran a nemzetközi közösségtől kért segítséget. Mivel nő, a tálib hatalomátvétel napján kitiltották az afgán televízióból " Az életünk veszélyben van " - mondta egy csütörtöki online videón.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!