Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és emberölés előkészülete miatt gyanúsítottként hallgatott ki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 24 éves férfit, aki négy napja szabadult a börtönből és máris rátámadt egy rendőrre. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 14-én egy nyírségi településre riasztották a rendőröket egy családi veszekedéshez. Megállapították, hogy az egyik férfi szerepel a Körözési Nyilvántartási Rendszerben amiatt, mert nem fizetett meg egy szabálysértési bírságot. A rendőrök közölték a férfival, hogy velük kell mennie a kapitányásgra, mivel a bírság összegét a helyszínen sem tudta megfizeti. Ekkor megszólalt a férfi testvére. Közölte: „innen nem visztek el senkit", majd egyszer meglökte fivérét, aki megértette, mire utalt a testvére és elmenekült.

Forrás: Origo

Eközben a férfi, aki beszólt a rendőröknek, beszaladt az udvarra, miközben azt kiabálta:

majd magához vett egy 175 centiméter nyélhosszúságú ásót.

A két kezében tartva a feje fölé emelte, odalépett a rendőraitóhoz. Az ásóval a kocsi jobb első ajtajának szélvédője irányába ütött, de nem érte el, mert megállította még azelőtt, hogy eltalálta volna az autót.

Aztán újra felemelte a feje fölé és a rendőrök irányába indult, miközben halálosan megfenyegette őket.

A rendőrök eközben többször felszólították fel a férfit, hogy "hagyjon fel az erőszakos magatartással", akinek végül az apja vette ki az ásót a kezéből. Ezután, akárcsak a testvére, ő is elmenekült.

A nyomozó ügyészség, a többek között hasonló cselekmény elkövetése miatt büntetett férfi elfogása után elrendelte az őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta letartóztatása elrendelését. A testvérét azóta sem találják, bujkál valahol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről