A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már 225 ezer diákot beoltottak Magyarországon

covid19, covid-19, covid, koronavírus, oltás, iskola, vakcina, Pfizer
Mátészalka, 2021. augusztus 30. Diákok leragasztott felkarja, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával Mátészalkán, a Képes Géza Általános Iskolában 2021. augusztus 30-án. Az iskolákban a koronavírus elleni oltásokat augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án adják be az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával történik. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
225 ezer 18 év alatti diák vette fel eddig az oltást - írja a koronavirus.gov.hu oldal.
Vágólapra másolva!

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt

már 225 ezer 12-17 év közötti diák vette fel eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága.

A 18-19 éves korosztály 60 százaléka már beoltatta magát, ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével.

Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást, és ott is közel 47 ezer diák jelent meg, a második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok.

Emellett továbbra is folyamatosan nyitva az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek.

Diákok leragasztott felkarja, miután beoltották őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinával Mátészalkán, a Képes Géza Általános Iskolában 2021. augusztus 30-án Forrás: MTI/Balázs Attila

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb.

Ezért továbbra is az oltást javasolják a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!