A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Balázs: Az oltás működik, Magyarország működik

Bátonyterenye, 2021. augusztus 31. Megkapja egy nő az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját harmadik, emlékeztető oltásként Bátonyterenyén, a Nógrád Megyei Ezüstfenyő Idősek Otthonában 2021. augusztus 31-én. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az oltás működik, Magyarország működik, és ezen az úton kell tovább menni - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs a Polgári Magyarországért Alapítvány által rendezett, a Somogy-megyei Kötcsén szombaton tartott Polgári Piknik elnevezésű találkozót áttekintve hangsúlyozta:

erre fel kell készíteni az országokat.

A koronavírus-járványról szólva kiemelte, hogy az oltás működik, Magyarország működik, és ezen az úton kell tovább menni.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára szombaton Kötcsén Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán

Bebizonyosodott, hogy a koronavírus ellen nem a korlátozások bevezetése a leghatékonyabb fegyver, hanem az oltás, ezért az oltási programot kell sikerre vinni újabb és újabb akciókkal, nem pedig lezárásokban gondolkodni - mondta.

Kitért arra is, hogy a magyaroknak az elmúlt évtizedekben az Európai Unió volt a "legélhetőbb keret", ugyanakkor "óriásiak a kihívások", vannak olyan politikai erők, brüsszeli bürokraták, baloldali liberális csoportosulások, NGO-hálózatok és médiumok is, amelyek ideológiai konfliktusokat éleznek ki, és ezek az EU összeomlásával fenyegetnek.

Orbán Balázs ezzel összefüggésben említette a migrációs kihívást, a genderkérdést és a klímaváltozás elleni küzdelem anyagi terheit.

Mindezek helyett arról kellene inkább beszélni, hogy az EU miért gyengül a geopolitikai térben, miért egyre kisebb az érdekérvényesítő képessége, és miért vannak versenyképességi problémái - hangoztatta.

Orbán Balázs úgy fogalmazott: egyértelműen látható, hogy a legtöbb országnak az uniós tagság előny, de az eurózóna "recseg-ropog", és erre nincs adekvát válasz Brüsszelből.

Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott,

A politikus kitért arra is, hogy komoly migrációs hullám várható Afganisztánból. A probléma az, hogy az EU továbbra is megosztott a migráció kérdésében - tette hozzá.

Hangsúlyozta, noha 2015-höz képest egyre több tagállam mondja, hogy a határokat meg kell védeni, a "liberális bevándorláspárti oldal megpróbálja rákényszeríteni az akaratát a többiekre".

Nem fognak sikerrel járni, ugyanakkor "egyfajta mellékvágányként" az egész közösséget sújtja az általuk előidézett megosztottság - mondta.

A jövő évi országgyűlési választásokra kitérve azt mondta, hogy Orbán Viktor "nagyon komplex, összetett és bonyolult" stratégiát vázolt fel, amelynek összefoglalása: "mi győzünk, ők veszítenek. Ez a haditerv".

A választás leegyszerűsödött, mert a 2010 előtti Magyarországhoz való visszatérés és az elmúlt 10-11 évben sikert hozó politika között lehet 2022-ben választani - mondta.

Részletezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök vezetésével a baloldal

"A mi ajánlatunk az, hogy ne menjünk oda vissza, ahol akkor álltunk, ami egy gyenge és lecsúszó Magyarországot eredményezett", hanem erősítsük meg a szövetséget a magyar politika és a magyar emberek között, és akkor az ország a következő évtizedben is a sikeres országok közé fog tartozni - mondta végezetül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!