Szánthó Miklós: A magyar konzervatív reneszánsznak természetes szövetségesei vannak Spanyolországban

Alapjogokért Központ, Spanyolország, találkozó
Vágólapra másolva!
A magyar konzervatív reneszánsznak természetes szövetségesei vannak Spanyolországban - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, miután a Központ delegációja Madridban és Sevillában tárgyalt jobboldali politikai vezetőkkel és kutatóintézetekkel.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós; stratégiai igazgatója, Kovács István; valamint vezető elemzője, Farkas Vajk Spanyolországban jobboldali politikai vezetőkkel, agytrösztök és kutatóintézetek képviselőivel egyeztettek a konzervatív reneszánsz és összefogás erősítéséről.

Forrás: Facebook

A Központ delegációja kétnapos munkalátogatás keretében Sevillában a Spanyol Néppárt kongresszusának margóján megbeszélést folytatott José María Aznar volt spanyol miniszterelnökkel, a FAES Alapítvány vezetőjével, Madridban pedig Santiago Abascallal, a VOX elnökével, valamint a párt agytrösztjének számító alapítvány vezetőjével találkozott. Emellett a polgári értékeket hirdető Fundación Civismo, valamint a több spanyolországi egyetemet fenntartó katolikus ACdP képviselői is fogadták az Alapjogokért Központ munkatársait, akik

a megbeszéléseken tájékoztatták spanyol partnereiket a magyar politikai helyzetről, a Magyarországot érő aktuális támadások hátteréről, valamint a konzervatív reneszánsz érdekében áttekintették az együttműködési lehetőségeket.

A spanyol partnerek elismeréssel szóltak a magyar jobboldal családpolitikában elért eredményeiről, valamint a valódi európai értékek védelme érdekében vívott harcáról – amit többen példaértékűnek neveztek –, egyben aggodalmukat fejezték ki a baloldal által Spanyolországban és Európában okozott közállapotok miatt. A spanyolok is nagy érdeklődéssel várják a jobboldali erők jövő márciusi budapesti nemzetközi seregszemléjét, az Európában először megrendezendő CPAC-et, amelynek az Alapjogokért Központ a főszervezője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!