Elkészítette első cruiser motorkerékpárját a Buell

Fotó: Buell
Vágólapra másolva!
A lehető legtöbb szabványos alkatrész megtartásával készült a Buell Super Cruiser, amely az első évben csak feketében lesz elérhető.
Vágólapra másolva!
Fotó: Buell

Sokáig a Harley-Davidson tulajdonában volt a Buell márka, amelyet megint az alapító Erik Buell irányít, és most számukra új piacra léptek be a Super Cruiser nevű gép piacra dobásával. A 23 900 dolláros indulóáron (2024. november 12. után már 25 900 dolláros áron gyűjtik a megrendeléseket) kínált géppel a fiatal motorosokat akarják megnyerni. Ehhez képest az aktuális divattól eltérően egyforma, elöl-hátul 17 colos felniket használnak – ez viszont lehetővé teszi a nagy teljesítményű (jól tapadó) abroncsok használatát.

Fotó: Buell

A megjelenést a Roland Sands Design segítségével készítették el, megtartották a Buell-jellegzetességnek számító, a felnihez és nem a kerékagyhoz rögzített első féket. A Rotax blokkon alapuló 1190 köbcentis V2-es hajtja a Buell Super Cruisert, aminek a teljesítménye 175 LE, nyomatéka 137 Nm. Noha már lehet rendelni a motorkerékpárt, annak a sorozatgyártását csak 2025 őszén kezdik meg, az első vásárlók tehát nagyjából 1 év múlva ülhetnek majd nyeregbe. Buell az első évben 2-5000 példány értékesítését tervezi, egyelőre nem lesz választék, csak fekete színben adják a Super Cruisert.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!