Vágólapra másolva!
Hatalmas baleset sokkolta a NASCAR kupasorozat résztvevőit és nézőit, miután 28 autó ütközött össze a sorozat idei 31. versenyén, a Yella Wood 500-on.

A verseny történetében korábban még soha nem látott méretű tömegbaleset öt körrel a tervezett leintés előtt történt, miután Brad Keselowski nekiütközött az élen haladó Austin Cindric autójának a 2,66 mérföldes tri-ovál pályán. A koccanástól a Ford megpörgött, a mezőnyhátsó része pedig nem tudta elkerülni a balesetet. Összesen 28 autó ütközött össze, ami abszolút rekordnak számít a kupasorozatban. 

NASCAR Cup Series YellaWood 500
Hatalmas tömegbalesettel folytatódott a NASCAR-szezon
Fotó: Getty Images via AFP 

A NASCAR történetének legnagyobb balesete egyébként 2002-ben volt, amit szintén a világ leggyorsabb pályáján, Talladegában rendeztek. Akkor harmincegy autó ütközött össze.

Az incidens a rájátszásra is hatással volt, ugyanis a kupáért még versenyben lévő 12 pilóta közül Tyler Reddick, Alex Bowman, Chase Elliott, Chase Briscoe, valamint Daniel Suarez, illetve Cindric és Joey Logano is kiállni kényszerült.

A takarítási munkálatok miatt a befejezésre már hosszabbításban került sort, végül Ricky Stenhouse Jr megszerezte idei második győzelmét a Daytona 500 után, ám nem jutott tovább a rájátszás következő körébe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!